Sarayköy’de 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programına  Sarayköy Kaymakam Vekili, Babadağ Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Berkay Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan ve öğretmenler katıldı.Programda alışılmışın dışına çıkıldı. Kutlama programında sahnede bu kez öğrenciler değil öğretmenler yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan programda Sarayköy Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan konuşma yaptı. Akhan, “İlçemizde Sarayköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 24 Kasım 2019 Öğretmenler Günü kapsamında yapılan çalışmalarla, öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmayı, iletişimi, sevgiyi, saygıyı ve mesleki algıyı güçlendirerek, öğretmenlik mesleğinin kamuoyuna daha iyi tanıtılmasını sağlayacak şekilde etkinlik ve programlar hazırlamaya çalıştık. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu Cumhuriyeti gençlerimize emanet etmiş, gençlerimiz de öğretmenlerimize emanettir. Sizler bu gençleri, bayrak sevgisiyle, vatan sevgisiyle, devlet sevgisiyle, millet sevgisiyle yetiştirecek ve Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Konuşmanın sonunda sahneye çıkan öğretmenler Sınavsız Hava Sahası isimli tiyatro oyununu sahneledi. Öğretmen Yasin Günay Bir Öğretmenden şiirini okudu.  İlçede eğitim veren müzik öğretmenlerinden oluşan koro çeşitli türküler seslendirdi. Programa renk katan müzik şöleninde öğretmenlerin bazıları koroya alkışlayarak eşlik etti, kimisi de oynayarak etkinliğe renk kattı.

Ardından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaket verildi. Öğretmenler günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli spor dallarında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerde ödüllendirildi.