Koronavirüs pandemisi sebebiyle evde derslerine devam eden öğrenciler bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı okullarında kutlayamayacak. Bayram coşkusunu evlerine sığdıran öğrenciler, sevinçlerini yaklaşan 23 Nisan gününe kadar çeşitli video ve görsellerde yansıtıyor. Sarayköy Atatürk Ortaokulu 5/C sınıfı öğrencileri evlerinde çektikleri video ile hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı, hem de koronavirüs salgını sebebiyle evlerinde ders çalışan akranlarına eğitimlerini bırakmamalarını azimle, hırsla çalışmalarına devam etmeleri gerektiği mesajını verdi.

“Vatan tehlikedeydi; Atatürk karar verdi” isimli şiiri 25 kişilik sınıftan oluşan öğrencilerin her biri bir satır okudu. Evlerinde tek tek video kaydı ile alınan görüntüler bir araya getirilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Hem kutlama hem de mesaj içeren video sonunda öğrenciler koronavirüs salgını sebebiyle evlerinde eğitimlerine devam eden akranlarına, “Okulda, derste, sırada, evde azimle çalış. Hiç bitmesin hırsınız. Temiz olsun kalbiniz. Aydın olsun kafanız. Atamıza bu bayramı hediye ettiği için minnettarız” diyerek mesaj verdi.