Millet İttifakı Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı belediyelerin yaptığı halk gününe tepki gösterdi. Divarcı yaptığı açıklamada; “Söz veriyorum, 1 Nisandan sonra Pamukkale Belediyesi’nde halk günü ilkelliği olmayacak. Belediyeler ne valilik ne de kaymakamlık. Merkezi yönetimden farklı olarak,  tüm birimler aynı çatı altında, her sorun o çatı altında çözülecek. Bu yüzden de halk gününü bir kenara bırakıp vatandaşı başkanın ayağına getirme gibi bir ilkelliğe son vereceğiz” dedi.

Vatandaşların sorunlarını anlatmak için ayda bir kez yapılan ‘halk günü’ toplantılarını göz boyama olarak nitelendiren Ahmet Divarcı, “Belediye başkanı olacaksın, erişilmez olacaksın… Sonra vatandaşa ayda bir gün lütfedip aracısız benimle görüşebilirsin diyeceksin. Makamından çıkıp, kameraman ve fotoğrafçı ile sözde dert dinleyeceksin. İmarın, fen işlerin, halkla ilişkilerin, yani her birim emrinde. Bırak o işleri Vali, Kaymakam yapsın. Ankara ile ilgili müdürlükler ile ilgili sorunu olan yapsın. Sen belediyesin kardeşim,  sen yerinden yönet diye varsın… Açılış açılış, düğün düğün gezip, siyasilerin arkasında dolanmak yerine işini yapsan, vatandaşla konuşsan, bu ilkelliğe gerek olmaz “ dedi.

"MUHTARLARIN İŞİ NE?"
Yasal düzenlemeler ile muhtarlıklar ile ilgili müdürlük kurulduğu ve yıllardır belediyeler bünyesinde hizmet verdiğine de dikkat çeken Divarcı; “31 Mart’ta yapılacak seçimlerde her mahalleden onlarca muhtar adayı var. Bu adaylar seçildiğinde onlarla ciddi bir koordinasyon içinde hareket edeceğiz. Onlar bizim gözümüz kulağımız olacak. Bizim belediyecilik anlayışımızda vatandaşı başkanın ayağına getirmek yok. Kaldı ki her mahallede bir muhtar var. Bana gelmek zorunda değilsin,  önce istiyorsan belediyeye müracaat et, istiyorsan muhtarına git sorunu bize getirsin. En kısa sürede biz senin ayağına gelelim. Binlerce kişiyi İstanbul’a Bursa’ya, Çanakkale’ye götürebilen bir belediyenin senin ayağına gelmeye gücü olmaz mı hiç? Söz veriyorum, Ahmet Divarcı belediye başkanı olduğunda, belediyeye sadece çay içmeye geleceksiniz”  şeklinde konuştu.