Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, işçinin enflasyona ezdirilmemesi açısından bu zam oranının beklentileri karşılar nitelikte olduğunu ifade etti.

2022 asgari ücretin 4250 TL olarak açıklanmasının ardından Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör’den ilk değerlendirme geldi. Güngör, açıklanan asgari ücret rakamı ve kaldırılan vergilerle hem çalışanın,  hem işverenin artıştan memnun kaldığını söyledi.

“ÜRETİMİN VE SOSYAL BARIŞIN SAĞLANMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİYDİ”

 ‘Gerek çalışan ve gerekse işveren tarafından 2022 yılı asgari ücret rakamının iki kesim tarafından da olumlu karşılanması çok önemliydi.’ diyen il başkanı Yücel Güngör açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın’ın açıkladığı rakam, işçi kardeşlerimizin beklentilerine cevap vermiştir. Çalışan kesimin enflasyona ezdirilmemesi ve emeğinin korunması, üretimin ve sosyal barışın sağlanması açısından çok önemliydi. 19 yıllık Ak parti iktidarı döneminde bütün çalışanlarımızın yaşamlarını insani şartlarda ve onurlu bir şekilde sürdürmesi gerektiğini savunmuş ve tek bir çalışanımızın bile alın terinin enflasyona ezdirilmemesi için asgari ücretin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 4 bin 253 lira olarak belirlenmesi ve vergilerin kaldırılmış olması,  işçi kardeşlerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Yeni asgari ücretin tüm çalışanlarımıza ve işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum”