Av. Cahit Özkan konuşması sırasında AK Parti’nin kurulduğu döneme vurgu yaparken, partilerinin vesayet anlayışına ve koalisyon hastalığına halkın bir tepkisi sonucunda kurulduğunu ve 2002 yılından beri açık ara farkla halk tarafından iktidar olduklarını söyledi. Özkan, “Milletimiz bugüne kadar olduğu gibi 24 Haziranda da iradesini serbestçe sandığa yansıtacak ve kendi kurduğu partiyi tekrar büyük bir zaferle iktidar yapacaktır. Biz milli iradenin üzerinde hiçbir güç tanımadık, tanımıyoruz. Ülkemizin yeni bir döneme adım atacağı, şahlanış gerçekleştireceği 24 Haziran seçimlerinde milletimizin yine en doğru kararı vereceğinden asla şüphemiz yoktur. Ülkemizin demokrasiden ekonomiye her alandaki umutlarını ifade eden 2023 hedeflerine ulaşma yolundaki son virajımız olan 24 Haziran seçimleri ile yeni Türkiye’nin kapıları açılacak, Eski Türkiye’nin hastalıklarını tekrar ortaya çıkarmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır” dedi.

80 MİLYON VATANDAŞIMIZI TEMSİL EDİYORUZ

Özkan sözlerine şöyle devam etti; “Bizler bu dönemde 80 milyon vatandaşımızı kucaklamak, tek bir yürekte bir arada olmak istiyoruz. Faklı düşüncelere, görüşlere saygı duyuyoruz. Fakat ülkemizin bağımsızlığına, birlik ve bütünlüğüne aykırı olacak olanları asla tasvip etmiyor, gerekli tepkiyi de veriyoruz. Dinimiz İslam, barış dini. İnsanın dünya imtihanının bir parçası olan bu durumu görmezden gelmek yerine, sorunun çözüm yollarını göstermiştir. Biz her zaman barış içinde yaşamayı, İslam’da kardeşlik hukuku mümin kardeşine destek olmak yanında, sıkıntılarına taraf olmayı, müdahil olmayı da gerektirdiğini düşünüyoruz. Halkımızın desteği ve dirayeti ile Cumhurbaşkanımız öncülüğünde, geçtiğimiz 16 yılda demokratik ve ekonomik reformlarına imza attı. Her alanda çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik.  Önemli projelerin altına imza attık. Birçok engeline rağmen dik durmayı bildik. Yönetim ile ilgili almak istediğimiz birçok karar öncesinde halkımıza başvurduk. Onların kararlarını ve tercihlerini esas aldık. Fakat geçtiğimiz 5 yılda önümüze çıkan sorunların potansiyeli değişmeye başladı. Darbe girişimi dahil, terör örgütlerini kullanmak dahil her türlü alçaklık kullanılarak Türkiye’nin istikrar ve güven ortamı tehdit edildi. Bu yetmedi, ülkemizin güney sınırları boyunca terör koridoru oluşturulmaya çalışıldı. Biz mücadelemizi kesintisiz bir şekilde yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz.  Bölgemizde ve dünyada neler yaşanırsa yaşansın biz ülkemizle ilgili hedeflerimize kararlılıkla yürümeyi sürdürüyoruz. Bunları yaparken sırtımızı terör yandaşları, sözde siyasetçiler gibi hain teröristlere değil, tamamen milletimize dayıyoruz” diye ifade etti.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BİZİ DAHA AYDINLIK TÜRKİYE’YE TAŞIYACAK

Özkan, “Türkiye ticaretten sanayiye, eğitimden sağlığa, turizmden tarıma kadar çok geniş bir alanda milyarlarca nüfusa ve çok geniş bir coğrafyaya hitap eden stratejik bir ülkedir. Hedefimiz, bu konumumuzu en iyi şekilde değerlendirerek, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi haline getirmeye çalışmaktır. Bunun için daha çok yatırım yaparak, daha çok üreterek, daha çok ihraç ederek, daha çok istihdam oluşturarak, dolayısı ile daha çok çalışarak yolumuza devam etme çabasındayız. Büyük hedeflerin büyük değişimler gerektirdiğini biliyoruz. Bunun için 80 milyon vatandaşımızla bir olarak sadece ülkemizin fayda ve çıkarları için tek yürek olmamız gerektiği vurgulamak istiyorum” diye konuştu.