Pamukkale'de faaliyet gösteren farklı alanlardan temsilcilerle temaslarına devam eden Cumhur İttifakı AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki, Denizli Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Oda Başkanı Hamdi Gemici ve Meclis Üyeleri ile buluşan Örki, başta tarım alanında olmak üzere hayata geçireceği proje ve hizmetleri anlattı. İlçede bulunan çiftçilerle uyum içinde çalışacaklarını belirten Başkan Adayı Örki,"Toprağın kıymetini biliyoruz. Önümüzdeki süreçte çiftçilerimizle el ele, gönül gönüle olacağız" dedi.

"ORGANİK TARIMA ÖNEMLİ BİR KATKI OLACAK"

Açıklamış olduğu projelerde çiftçileri de unutmadıklarını belirten Örki,"Pamukkale İlçemiz çok yönlü ve farklı alanlarda üreten bir şehir. Bu alanların içinde tarım da önemli bir yer alıyor. Özellikle ilçemizde çiftçilerimizin desteklenmesi ve tarımda verimliliği, geliri artırmak için çok gayret edeceğiz. Çiftçilerimizin karşılaştığı sorun ve eksikliklerde belediye olarak desteğimizi verecek, üretimi daha da güçlendireceğiz. İlçemizde üretilen tarımsal ürünlerin ülkemiz ve Dünya pazarında tanınmasını, marka olmasını sağlayacağız. Bu kapsamda Solucan Gübresi Üretim Tesisi kuracak ve böylece çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Bu da verimliliği ve kaliteyi üst düzeylere çıkaracak. Aynı zamanda kimyasal gübre kullanımı bu sayede önemli ölçüde azalacak, organik tarıma önemli bir katkı olacak." diye ekledi.

"Tarım ürünleri turistlerin beğenisine sunulacak"

İlçede üretilen yöresel ürünlerin satışı için de hayata geçireceği projeyi anlatan Başkan Adayı,"Çiftçilerimizin binbir emekle üretmiş olduğu ürünlerin tanınırlığını ve marka değerini oluşturmak için ise Pamukkalemizde Yöresel Ürünler Satış Pazarı projemizi hayata geçireceğiz. Bu pazarımızda çiftçilerimiz tarafından üretilen ürünler yerli ve yabancı turistlerle buluşacak. Böylece bereketli ovamızda üretmiş olduğumuz binbir çeşit meyve ve sebzemiz turistlerin beğenisine sunulacak. Yöresel Ürünler Satış Pazarı'nda alışveriş yapan yerli ve yabancı ziyaretçiler, beğendiği üründen daha fazla talep eder veya ticari amaçlı satın almak istediğinde ise orada bulunan bilgilendirme ofisimize gelecek. Bu ofislerimiz talep eden turistleri direkt olarak üreticiye yönlendirecek. Böylece tarımsal ekonomimize de önemli bir katkı sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.