Türk ekonomisinin krizden çıkış yolunun yalnızca üretim ekonomisine geçmek olduğunu belirten Güleç,  “Buldan bezi, havlu, bornoz, ham bez, Halep işi masa örtüsü, yatak örtüsü, perdeye dönüştürülebilen bezler ve ipek işlemeleri geniş bir alıcı kitlesine ulaştırılacaktır. Bunun sağlamak için Pamukkale’yi ziyarete gelen özellikle yabancı turistlerin rahatça ulaşabileceği Üçgen Çarşısının olduğu 30 bin metrekarelik alana tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği alışveriş, dinlenme, kültür ve spor merkezi kuracağız. Turistlerin ve halkımızın ulaşabileceği el sanatları ve dokumaların sergilendiği ve satılabildiği bir alanı oluşturacağız. İşte bu alanda ürünler kolaylıkla satılacaktır. Sarayköy ovasını yeniden dokumanın hammaddesi olan beyaz altın pamukla buluşturacağız. Çırçır fabrikalarımızı yeniden çalıştıracağız. Pamuk ve pamuk ipliğini kendimiz üreteceğiz. Dışarıdan pamuk ve pamuk ipliği satın almayacağız. TARİŞ vb kurumları yeniden kuracağız” dedi.

“TEZGAHLAR YENİDEN ŞAHLANACAK”

Üretici ve esnafı kooperatifler kanalıyla desteklenme ve koruma altına alacaklarını belirten Güleç, “Buldan’daki birçok tezgâhımız sustu. Bir kısmı da susma noktasına geldi. Üreticimizi kooperatifler aracılığı ile örgütlü hale getirip üretmesinin önündeki engelleri kaldıracağız. Üretim aşamasından pazarlanmasına kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi yerel belediyelerle işbirliği halinde olacaktır” diye konuştu.

YAYLA TURİZMİ CANLANACAK!

Mustafa Güleç, iki yüze yakın kuş türü, ikisi endemik olmak üzere 95 adet bitki türünün bulunduğu Süleymaniye Yaylası’nın eşsiz bir potansiyel olduğunu, yaylada ekolojik turizmi canlandıracaklarını ifade etti.