Denizliaktuel.com - Deniz TOKAT

Denizli Büyükşehir Belediyesi için CHP'den aday adaylığını açıklayan Arif Balkanay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. 2014’te CHP’den Merkezefendi Belediye Başkan Adayı, 24 Haziran genel seçimlerde ise milletvekili aday adayı olan Balkanay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Balkanay, 24 Haziran seçimleriyle yeni bir Türkiye’nin ortaya çıktığını, 31 Mart yerel seçimleriyle, yitirilmiş bir Cumhuriyet rejimini yeniden ortaya çıkarma mücadelesine gireceklerini belirtti.

“HUZURU YEREL YÖNETİMLERDEN BAŞLAYARAK GETİRECEĞİZ”

Ülke yönetiminde yapılan yanlışların ekonomiye olumsuz yansıdığını ifade eden Balkanay, “Türkiye şuan karpuz gibi ikiye bölünmüş durumda. Barışı huzuru yerel yönetimlerden başlayarak getirmemiz gerekiyor. Ülkeyi yönetenlerin bir takım yanlışları var ve vatandaşlar bedel ödüyor. İşte bu yüzden seçimler çok stratejik bir önem taşıyor” dedi.

DENİZLİ’DEKİ ADAYLAR İÇİN KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPILIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi için başvuru yapan tek isim olduğunu ancak aday belirleme konusunda yetkinin genel merkezde olduğunu aktaran Balkanay, Denizli’de İl Başkanlığı tarafından kamuoyu araştırmalarının yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini söyledi. Sonuçlar hakkında bir bilgisinin olmadığını dile getiren Balkanay, ortaya çıkan verilerin objektif bir şekilde genel merkeze sunulacağını ifade etti.

 “PES ETMEYECEKSİN DEĞİL Mİ ARİF?”

Denizli’de ekonominin ve çağdaşlığın ön plana çıktığı yerel bir yönetim modeli oluşturmayı hedeflediklerini anlatan mimar Arif Balkanay, “Denizli’de 20 yıldır belediye de CHP'li bir özne yok. Kentimiz açısından bu bir kayıp. Ak Parti için 15 yıllık süreç önemli bir süre. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen’in, 17 yılda Eskişehir'i getirdiği durum hepinizin malumu. Büyükerşen hocanın çalışmaları herkesin takdirini topladı. Eskiden lağım sularının aktığı Porsuk Çayı’nda şimdi gondollar geziyor. Çağdaş kent ve çağdaş kentli yaratma anlamında Eskişehir’i Denizli’yle kıyaslayın.  Aradaki farkı görün. Kendisiyle yaptığım bir sohbette benden söz aldı. “Pes etmeyeceksin değil mi Arif?” diye sordu. Öyle bir yerel yönetim oluşturmalıyız ki kentte yaşayan her partiye mensup insanlar mutlu olmalı.

“PARTİMİ KORUMAK İÇİN ADAY OLDUM”

31 Mart seçimleri öncesi CHP’nin sırtında tarihi bir sorumluluğun bulunduğuna dikkat çeken Balkanay, “Saray rejimine karşı yerel de başarı göstermek zorundayız. Denizli özelinde bu lokomotif CHP olmak zorundadır. Bu yükü fazlasıyla taşıyabileceğimin bilincindeyim” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için 4 kişinin adının geçtiğini ifade eden Balkanay, “Adı geçen isimlerinin neden müracaat yapmamasının muhatabı ben değilim. Bu isimlerin arasında yasal olarak başvuru yapan benim. Amacımız seçimi kazanmak. Partimizin her kademesinde bu konuda mesailer sürüyor. 26 Ekim başvurular için son gündü. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kazanacağız’ dediği 8 büyükşehirden biri olan Denizli'de son gün bunu gerçekleştirelim dedim. Partimi ve Denizli’yi korumak istedim. Tek merkezden yönetilen medya tarafından, aday adayı başvurusunun olmadığı Denizli’de yanlış bir propaganda yapılacağını hissettim. Bu kararı da ortak akılla aldık” diye konuştu.

 “ADAY GÖSTERİLMESEM DE ÇALIŞIRIM”

Aday gösterilmemesi durumunda belirlenen adaya tüm gücüyle destek olacağını aktaran Balkanay, “Bunun bir örneğini 24 Haziran seçimlerinde yaşadınız. Milletvekili aday adayıydım. İlk 8 de bile yoktum. Ama en az diğer milletvekili adayları kadar çalıştım. Bunu Arif Balkanay için değil, CHP için de değil seçimlerin Türkiye'nin varlık yokluk meselesi olacağı için yaptım. Ben mücadele insanıyım özlediğim ve beklediğim dünya için üzerime düşen her şeyi yaparım.” şeklinde konuştu.

 “ONLARIN PARASI BİZİM İNANCIMIZ VAR”

Seçim süresince Ak Parti’nin ekonomik gücüne yoğun bir inançla karşı koyacaklarını aktaran Balkanay, “Ben bir dava insanıyım cümlesi laf olsun diye söylenen bir cümle değil. Parti içinde herhangi bir göreve talip olmaktan daha ulvi bir görev yok. Biz yenilirsek kalkar yine başlarız. Ama diktatörler yenilirse kalkamaz. Diktatörleri yenmek için yeniden kalkıp yürümek zorundayız. İktidarın seçim sürecinde önemli bir ekonomik gücü var. Ekonomik olarak yarışamazsın dersen zaten kazanamazsın. Onların parası olabilir bizim inancımız var. Yeter ki inanalım” ifadelerini kullandı.