Birtürk, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Merkez tarafından düzenlenecek il başkanları toplantısına katılmak üzere yarın Ankara'ya gideceğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı ile toplanacak il başkanlarının, yanlarında temsil ettikleri illerin belediye başkan aday adaylarının listelerini de götüreceğini dile getiren Birtürk, şu ifadelere yer verdi:

"Büyükşehir belediye başkan aday adayımız ile 19 ilçe aday adayımızın yer aldığı listeyi de toplantıdan sonra yetkililere teslim edeceğiz. Toplantıda, ittifakın ele alınacağını umuyorum. Bunun yanında da daima yapıcı bir politika izleyen partimin, seçimlere sağduyulu hazırlanılması ve köy köy seçmene ulaşılması yönünde tavsiyeler verileceğini umuyorum. Biz, bu konuda zaten hazırlıklı olan bir partiyiz. Biliyorsunuz ilk aday adayı açıklamasını MHP yaptı. Denizli'de her ilçede adayımız var ve iddialıyız. Üç hilali belediyelere asacağız. Genel seçimlerde bunun yansımasını gördük. MHP bu ülkenin çimentosudur, sigortasıdır. MHP kadroları yerel yönetimlerde de iddialıdır. İnanıyorum ki en büyük sürprizi biz yapacağız." (AA)