Balonun açılış konuşmasını CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba yaparak, “Cumhuriyet Bayramı haftası kapsamında partililerimiz, gönüllülerimiz bize büyük bir aile olduğumuzu gösterdiler. 96. yaşımıza emin adımlarla ilerliyoruz. Yakılan meşaleyi daha güzel günlere emin adımlarla taşıyacağız. Bizler Mustafa Kemal’in çocukları olarak akıl ve bilimle beraber ilerlemeyi sürdüreceğiz. Bu önemli günde, bu kıymetli birlikteliğimizle çok güzel oldu. Cumhuriyet olarak, ülke olarak bir arada olmalıyız. Şu anda buna çok ihtiyacımız var. Ordumuz, Mehmetçiğimiz bir operasyon yapıyor. Zor günler yaşıyoruz ancak Türk milleti her zaman bir kalarak her şeyin altından kalkacaktır” diye konuştu.

“CUMHURİYETİ KİMSESİZLERİN KİMSESİ YAPACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Bu coşkuya ortak olan tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 96. yılını kutlayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyeti kimsesizlerin kimsesi yapacağız. Sınır güvenliğimiz için sınırda emek veren tüm Mehmetçiğimize selam ve saygılarımı iletmek istiyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelere sabır diliyorum. Bu topraklar için 1923 yılındaki gibi aynı kararlılıkla, emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.


 “1923 YILINDAKİ AYNI AŞKA VE HEYECANA SAHİBİZ”
CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar ise, “O güzel ışığı, o uygarlığı, medeniyetin ışığını parlatmak önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve tüm Türkiye’nin görevidir. Biz 1923 yılından aynı inançla devam ediyoruz. Bundan sonrada aynı anlayışla, aynı kararlılıkla, aynı birlik ve beraberlikle, cumhuriyeti kuran düşünceyle devam edeceğiz. 1923 yılındaki aynı aşka ve heyecana sahibiz. Birlik ve beraberlik çok önemli. Bu etkinlik bizler için hem moral motivasyon. Hem kardeşlik hem de kaynaşma. Huzurlu bir Türkiye için mücadelemiz hep devam edecektir. Mehmetçiğimiz şu anda bizler için, topraklarımız için mücadele veriyor. Mehmetçiğimiz oradan burnu kanamadan dönecektir. Türkiye Cumhuriyeti yüzyıllar boyu payidar ve mutlu yürüyecektir. Bizler Cumhuriyet’in ebedi bekçileriyiz ”diye ifade etti.
Cumhuriyet ilk kutlamaları ambiyansında gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar dinletisiyle sona erdi.

BALODA KİMLER VARDI?

Baloya Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Belediyesi eski Başkanı Ali Marım, Merkezefendi Chp İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Pamukkale CHP İlçe Başkanı Osman Tabu, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.