CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonunda düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.  Sancar, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'nun projelerini tanıttığı toplantıda konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtük'ün yaptığı konuşmaları sert bir dille eleştirdi.

“SUÇ İŞLİYOR”

Nefret söylemleriyle suç işlediklerini vurgulayan Sancar, şunları söyledi; “ “Merkezefendi Belediye Başkan adayı  Muhammet Subaşıoğlu'nun birkaç gün önce yaptığı proje  tanıtım toplantısında AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin ve MHP İl Başkanı’nın konuşmalarını büyük bir üzüntü ve ibretle izledim. Tin yerel seçimler için yola çıkan CHP ve İYİ Parti belediye başkan adaylarımız ve onlara oy verecek vatandaşlarımız için; ‘Bu sınavda başarısız olursak, bir zayıflık olursa, inanın o şu anda millet ittifakı dedikleri Zillet ve İllet ittifakı sokaklara dökülür, hadi seçim istiyoruz deyip hazırda bekler. İç ve dış mihraklar bu ülkeyi bölmek, parçalamak, yok etmek ve ateşin içine atmak için ağızlarını açmış gözlerini açmış kollarını açmış beklemektedir’ diyerek büyük bir gaflet örneği göstermiştir. Geçmişte ve bugün CHP ve İyi Parti'ye oy veren vatandaşlarımıza ‘İllet ve Zillet’  diyerek hakaret etmiştir. Yani onları aşağılamıştır. Kendisini kınıyorum. Sen bu kelimelerin ne anlama geldiğini lütfen bir oku sonra yakıştır. Karşılıklı nezaket ve heyecan içinde geçmesini beklediğimiz yerel seçimleri bir meydan muharebesine çevirmek nasıl bir gaflet nasıl bir seviyesizliktir. Siz bu nefret söylemlerinizle suç işliyorsunuz. 4 yıl önce 250 TL taksitle vereceğiniz 25 bin konuta ne oldu? Sen onlardan bahsedebilsen keşke. Vatandaşları soktunuz sıraya bir heyecan içinde ev sahibi olma hevesiyle ondan sonra tık yok. Ne arayan var ne soran var. Eğer bu sorulara cevap veremezsen İllet de, zillet de sensin, yalancı da, üçkağıtçı da sensin.”

İKTİDARIN DALKAVUKLUĞUNU YAPMAKLA SUÇLADI

Aynı toplantıda  MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk'ün sözlerini de sert bir dille eleştiren Sancar, “Benzer bir gaf da MHP il başkanı Cafer Birtürk’ten gelmiştir. O da; ‘İktidar partisinin adayına oy vermezseniz eşit şekilde hizmet alamazsınız, muhalefet partisine oy vermeyin her şey iktidarın elinde’ diyecek kadar maalesef benliğini ve kontrolünü kaybetmiştir. Sayın Birtürk sen önce muhalefetin mi iktidarın mı il başkanı olduğunu bir hatırla, daha dün benim belediye başkan adayım Leman Kalkan'dır ve adayımızı asla geri çekmeyeceğiz diyen sen değil miydin? 'İktidarın dalkavukluğunu yapma önce sen nerenin il başkanı olduğu bil' diyerek sert sözlerle yüklendi.