CHP ve İYİ parti arasında yerel seçimlere yönelik ittifak görüşmelerinde, Pamukkale, Merkezefendi ve Buldan’da herkesin kendi adayını çıkartma, 9 ilçede CHP’li, 7 ilçede ise İYİ partili adaylarla yürüme şeklinde uzlaşıp protokolle imza altına alınmıştı.

Geçtiğimiz gün İYİ Parti’den ise; Merkezefendi için yapılan anketlerde ön planda çıkması, halkın teveccühünün O’na yönelik olması gerekçesiyle aday çıkartmaktan vazgeçip CHP’nin adayı Şeniz Doğan’ı destekleme kararı aldı. Ancak yapılan açıklamada Pamukkale imasıyla CHP’den ise kendi çıkaracakları aday için destek beklediği mesajı da ortaya çıkmıştı.İşte o mesaja bugün cevap geldi. CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Milletvekili Kazım Arslan, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ve CHP’nin Pamukkale adayı Ahmet Divarcı Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi.

“ADAYIMIZ DİVARCI’DIR”

Basın toplantısında tüm isimler yaptıkları konuşmada 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’nin Pamukkale Adayının Ahmet  Divarcı olduğunun altını çizerek, artık bu isim üzerinde bir değişimin söz konusu olmadığını vurguladı. Hep birlikte yoğun tempoda çalışarak Denizli’de martın sonunu bahara erdirmek, insanların yüzünü yeniden güneşe dönmelerini sağlamak için tüm güçlerini sahaya yansıtacaklarını söylediler.

İYİ PARTİ’YE İKİ VEKİLDEN MESAJ

İYİ Parti’nin Merkezefendi kararı sonrası, Pamukkale’ye yönelik beklentilerin sorulmasına üzerine Gülizar Biçer Karaca şunları söyledi, “İYİ Partiyle yerel seçimlere yönelik bir ittifak oluştu. Bu ittifak çerçevesinde Denizli’deilçeler anlamında  uzlaşı ortaya çıktı. Büyükşehir noktasında ortak çatı adayımız Ümit Bahtiyar oldu. Bilindiği üzere 3 ilçede herkes kendi adayı ile seçimlere katılabilecekti. Ancak İYİ Parti Merkezefendi için elindeki anketler, halkın bakış açısı ev adayımız Şeniz Doğan’ın çalışmalarını değerlendirip aday çıkarmama ve Doğan’ı destekleme kararı aldı. Bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu anlamda Pamukkale içinse bir beklentileri belirdi diyorsunuz. Pamukkale için CHP PM, bilindiği üzere Ahmet Divarcı ismini açıklamıştı. Pamukkale’de sayın Divarcı ile bir başarı hikayesi yazılacağına güvenim tamdır. Adayımız Ahmet Divarcı’dır. Burada İYİ Parti kendi adayını da çıkarabilir. Anlaşmada var zaten. Ancak CHP’nin adayına da destek verebilir. Öyle olursa da İYİ Parti’ye bir kez daha teşekkür ederiz. Bu seçimde Büyükşehir için ilçelerimiz için İYİ Partiyle kol kola yürüyeceğiz” dedi.

Denizli Milletvekili Kazım Arslan’da İYİ Parti’nin Merkezefendi’de aday çıkarmayıp Şeniz hanıma desteklerini verdikleri için teşekkür ederek, “Pamukkale’de ittifak görüşmelerinde ortaya çıkan sonuca göre protokol gereği iki parti de aday gösterebilir. Ancak tek adayla gitme durumunda başarımız hem Pamukkale için çok olumlu olacaktır. Büyükşehir seçimine yönelik yansıması da doğal olarak pozitif olacaktır. Adayımızı bu saatten sonra geri çekme gibi bir durumumuz olmayacağı, sıkıntı yaratacağı için aşikardır. İYİ Parti’den de Pamukkale için Merkezefendi’deki gibi bir duruş göstermesi bizleri çok memnun edeceğini vurgulamak isterim” dedi.

PAMUKKALE BÜYÜK BİR DEĞER

Kendisine  bugüne kadar verilen destekten mutluluğunu dile getiren ve Pamukkale için uzun zamandır sürdürdüğü çalışmalara aralıksız devam etiğini vurgulayan Ahmet Divarcı ise şunları söyledi, “Pamukkale çok özel bir yer. İnci travertenleriyle dünyanın göz bebeği  Pamukkale başta olmak üzere doğal güzellikleri, antik şehirler,  şifa kaynağı termal suları, tarım, kültürü… Böylesi bir zenginlik bahşeden bir ilçenin tüm sorunlarını çözmeye, geleceğini mutluluk üzerine inşa etmeye talibim. Bu nedenle bölgede etkin bir şekilde, insanlarla iç içe çalışmalarımı sürdürüyorum. Partimin, partililerimin desteği, halkımızın teveccühü ile inşallah başarılı olacağız. Pamukkale’yi, kültürün, turizmin, termal sağlığın merkezi konumuna taşıyacağız. İlçemizin devasa bir bütçesi var. Bütçenin etkin kullanımıyla kısa zamanda mutlu, huzurlu, gelecekten umutlu bir ilçe olacağız” dedi.

ASLAN’A CHP ROZETİ

Basın toplantısında Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı’ya tam destek vermek için partisi MHP’den ve Pamukkale Belediye Meclisi MHP  Grup Başkanvekili görevinden istifa eden  Ferhat Aslan’a parti rozeti takıldı. Aslan, “CHP’ye katıldığım için mutluyum. Siyasi partiler birbirine düşman değil rakiptir. MHP yönetiminin girdiği yolu tasvip etmediğim için ayrıldım. Ahmet Divarcı namuslu adamdır, milli değerlere sahiptir. Pamukkale için doğru aday olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.