2014 yerel seçimlerinde 19 ilçe içinde CHP Buldan’da Mustafa Gülbay, Bekilli’de Mustafa Başkafa ve Bozkurt’ta Birsen Çelik’le 3 ilçe belediyesini kazanabilmişti. 31 Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde ise, ‘Bu ilçelerde CHP mevcut başkanlarla mı, yoksa başka isimlerle mi devam edecek?’ sorusu merak konusuydu.

Bugün gerçekleşen CHP Parti Meclisi bu sorunun yanıtı verdi. CHP; Bozkurt’ta sevilen bir isim olan, çalışkanlığı ile öne çıkan mevcut Belediye Başkanı Birsen Çelik’le yola devam dedi.

Ancak 2014 yerel seçimde CHP, AK Parti ve Demokrat Parti arasında büyük bir yarışa sahne olan Buldan’da aradan sıyrılarak başkan seçilen CHP’li Mustafa Gülbay, CHP’den veto yedi. Tekrar aday adayı olan Gülbay’ın PM’de üzeri  çizildi. Yerine ise CHP; Hikmet Şenözen’i aday gösterdi. Gülbay’ı hem CHP İlçe Teşkilatı’nın istemediği hem de yapılan anketlerde ilçede isminin geride kaldığı ileri sürüldü. CHP’de bir değişim ise Bekilli’de yaşandı. 2 dönemdir İlçe Belediye Başkanı olan Mustafa Başkafa’nın yerine CHP; Türkan Keyik ‘i aday gösterdi. Başkan Başkafa’nın aday gösterilmeme nedeni ise iddiaya göre, ilerleyen yaşı başta olmak üzere ilçede belediyecilik anlamında istenilen çalışma performansını gösterememesi olarak öğrenildi.