SOL Parti Denizli İl Örgütünün 11 Aralık Cumartesi günü saat 13:30’da Merkezefendi Kültür Merkezinde yapılacak  “Siyasal Krizden Çıkış ve Sol” başlıklı panelinde siyasal iletişimci Ateş İlyas Başsoy ve BirGün gazetesi politika editörü Mehmet Emin Kurnaz konuşmacı olarak katılacak. Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban davetiye mesajı yayımladı. Halkın büyük bir çaresizlik içine sürüklendiğinin altı çizilen mesajda “Hayat pahalılığı altında ezilen insanların tutunacakları tüm dallar AKP iktidarı boyunca kesildi. Kısmi kamusal ve sosyal hakların da ortadan kaldırıldığı bu korunaksız ortamda krizin yükü zam ve vergilerle halkın sırtına yüklenmeye devam ediliyor. Bunun karşısında muhalefetin salt seçim anına odaklanmış, yeterince beklersek gidecekler türünden pasif siyaseti halkı daha da çaresizliğe ve umutsuzluğa sürüklüyor.” denildi.

“DEVRİMCİ BİR MUHALEFETE İHTİYAÇ VAR”

Hayatın en temel alanlarında büyük bir yıkımın yaşandığının, hayatta kalma mücadelesi veren milyonların hayatlarının düzeleceğine dair umutların tükendiğinin altını çizen Başkan Çoban; “Çok açık ki bu ağır yükün ortadan kaldırılması için bu tek adam rejiminin sona erdirilmesi ne kadar önemliyse gerçek bir kurtuluş için ülkenin devrimci bir dönüşümüne, devrim niteliğinde değişimlere ihtiyaç  olduğu da açık bir şey. Bu da halkın örgütlü gücüyle, kendi hakları için birleşerek mücadele etmesiyle mümkün olabilir. Bu çok önemli sorunlar karşısında halkın örgütlü mücadelesini teşvik eden, onu geliştirmeye çalışan devrimci bir muhalefete olan ihtiyaç ortadadır” dedi.

DENİZLİLİLERİ DAVET ETTİ

Panele tüm Denizli halkının davetli olduğunu da belirten Başkan Çoban; “Önümüzdeki dönemde örgütlü devrimci bir mücadeleyi ülkenin her yerine yayarak, bekleyerek değil ancak yeterince mücadele edersek ve örgütlenirsek bu sorunları aşacak yollar bulabileceğimizin bilincini tüm toplumda geliştirmemiz gerekiyor. Ateş İlyas Başsoy’un konuşmacı olarak katılacağı Siyasal Krizden Çıkış ve Sol konulu panele tüm Denizliler davetlidir.” diye konuştu.