Bugün öğlen saatlerinde İYİ parti Genel merkezi tarafından ülke genelinde 99 ilçenin belediye başkan adayı açıklanırken, 5’tanesi de Denizli İlçe adayları olarak öne çıktı. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından açıklanan isimler ve ilçeler şöyle sıralandı; ‘Baklan Mehmet Yağcı, Beyağaç İsmet Şener, Çal Mehmet Öztürk, Çardak Erdal Cengiz ve Çameli Ender Yılmaz .’

ŞOK OLDULAR

Ancak açıklama sonrası CHP İl Örgütü karıştı. Çünkü, CHP’nin mevcutta aday adayı ve parti üyesi olan Baklan’da Mehmet Yağcı ve Çardak’ta Erdil Cengiz’i İYİ Parti kendi adayı gibi açıkladı. Bu durum CHP İl Örgütünde şok etkisi yaratırken, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ve Denizli Milletvekili Kazım Arslan, parti binasında basın toplantısı düzenleyip  olaya açıklık getirerek, sitemlerini de sıraladı.

“BU TAVIR İTTİFAK ANLAYIŞINI ZEDELER”

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, konuyla ilgili konuşmasında; "Bugün öğle saatlerinde İYİ parti’nin Denizli’de 5 ilçede aday açıklaması Ulasal ve yerel  basına yansıdı. Bu adaylardan Baklan ve Çardak adayları ise İYİ parti’den değil CHP’den aday adayı olmuş ve parti üyesi olan isimlerdir. Aday adaylarımıza sorduğumuzda ise durumu bilgilerinin olmadığını belirterek, biz gibi şaşkınlıklarını aktarmışlardır. Bu kabul edilebilir bu durum değildir. Bu konu üzerine İYİ partiyle yaptığımız görüşme da bu isimlerin kendilerine bir adaylık yada üyelik başvurusu olmadığını kendileri de ifade etmiştir. Ortada bir ittifak söz konusuysa karşılıklı mutabakat ve görüşme sonucu bir ortak karar çıkmalı. Siyasi bir kurumun hiçbir parti tüzüğünde ve seçim kanununda yer almayan bir uygulama ile kanunları yok sayarak bugün yapıldığı şekilde bir aday açıklaması hele ki Cumhuriyet Halk Partisine resmi adaylık başvurusunda bulunmuş olan Baklan ve Çardak ilçelerindeki aday adaylarımızı örgütün adayların vekillerin onayı, oluru alınmaksızın bilgisi ve dahili olmadan kendi adaylarıymış gibi İYİ Parti tarafından açıklanması en hafif tabiri ile siyasi bir nezaketsizliktir. Bu tavır Denizli’de ittifaka zarar verecektir. Kabul edilebilir bir durum değildir. İttifakın ruhuna aykırı bir açıklamadır. Bu yapılan büyük bir hatadır. Düzeltilmesi için gerekli temaslarımızı da başlattık” dedi.

“SİYASİ  ETİĞE AYKIRIDIR”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’da durum karşısında yaşadığı şoku dile getirip şunları söyledi, “Gerçekten yerel seçime giderken özellikle il bazında devam eden ittifak görüşmelerinde bugün çok farklı bir durumunu yaşadık.  İttifak çerçevesinde CHP’den değil ancak İYİ Parti’den büyükşehir adayı çıkartılması içimizi burktu ancak, SP nuçta genel merkezin verdiği karara da saygı duyduk. İttifakta bazı şeylerde fedakarlık edilmesi noktasında bir durum ortaya çıktı. Ama gelinen nokta da İYİ Partinin açıkladığı Denizli ilçelerinden 5 adayına bakınca şok olduk desek yeridir. Çünkü Baklan ve Çardak olmak üzere aday adaylığına bizden müracaat etmiş  belediye başkan aday  adaylarımızın da kendi adaylarıymış gibi bir açıklama yaparak kamuoyunu yanlış bilgi vermişlerdir. Yani bu davranış gerçekten siyasi etiği aşan bir davranıştır. İttifak görüşmeleri genel merkez çerçevesinde devam ederken, bu görüşmelerde aynı zaman birçok yönüyle gerek milletvekili olarak gerekse il örgütü olarak bilgiler verilip karşılıklı görüş alışverişi çerçevesinde yürütülmesi noktasında iken bu açıklamanın yapılmış olmasını gerçekten uygun bulmadık veya bunun hoş olmadığını ve ittifaka da zarar verecek bir davranış olduğunu belirtmek istiyoruz. Şimdi biz bu ittifak çerçevesinde Denizli’de başarılı bir sonuç almak istiyoruz. Amaç aday göstermek ötesinde göstereceğimiz adayla seçimi kazanmak. Burada başarı elde etmek ve bu başarıyı da gerek büyükşehirde gerekse ilçelerde İYİ Parti ile yaptığımız ittifakın sonucunda karşılıklı bir başarıyı yakalamak düşüncesiyle hareket ediyoruz. Ama bu tür davranışları bireysel, kişisel, tek taraflı olarak açıklanmış olmasının hem örgütümüzce hem de milletvekili olarak beni üzmüştür. Bu siyasi etiği ve nezaketi aşan bir davranıştır.”

“O İSİMLE GÖRÜŞTÜM”

CHP Milletvekili Arslan, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ü kast ederek, “Konuyla ilgili İYİ Partili o isimle görüştük. Bunu neden yaptıklarını sorduk. Bize söyledikleri de, ‘Bu arkadaşlarında bizden aday olma ihtimali olabilir. Dolayısıyla bu ihtimal dahilinde sizden aday olmuş olmaları noktasında daha çok CHP’lilerin oyunu alabiliriz. Dolayısıyla İYİ parti adayı olarak bu seçimi kazanabiliriz.’ Bize yapılan açıklama bu şekilde. Bu fikride hiçbir alt yapısı olmadan uygulamaya koymaları gerçekten siyasi bir nezaketsizlik. Bundan sonraki süreçte yapılan bu durumun düzeltilmesi bizim için önemlidir” dedi.