AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, son günlerde Cumhur İttifakı’nın birliğini bozmaya yönelik dedikoduları sert sözlerle değerlendirdi. Şahin Tin, “Cumhur ittifakının iki partisi olan AK Parti ile MHP arasına fitne sokulmaya çalışıldığını belirterek, birliğimizi bozmaya, kardeşliğimizi yıkmaya dönük hiçbir adıma geçit vermeyiz’ dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI ÜLKÜMÜZÜN GÜCÜDÜR”

“Ülkümüzün gücü olan Cumhur İttifakı’na ve bekamıza tuzak kuranlara sessiz kalmamızı kimse bizden beklemesin” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Yerel seçimlerdeki işbirliğinin çerçevesi, genel başkanlarımız ve görevlendirdikleri yetkili kurullar tarafından çizilmiştir. Her şey bu doğrultuda gerçekleşmektedir. Bunun dışındaki bütün söylemler, ittifakın ruhuna suikasttır, fitne amacı taşımaktadır. Sosyal medya hesapları ve basın manşetlerinde özellikle şahsımla ilgili kişiselleştirilerek yapılan haberler Cumhur ittifakının ruhunu inciten eylem ve söylemlerdir. Bizim duruşumuz net ve kesindir. Millet aklının üzerinde başka akıl tanımayız. Bu bağlamda şu husus iyi bilinmelidir ki; fitnecilere ve Cumhur İttifakı’na yönelik suikast girişimlerine asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

“FİTNECİLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Yerel yönetimlerde ittifakın nasıl olacağı, belediye başkan adaylıkları ve meclis üyesi adaylıklarının hangi kriterlere göre dağılacağının her iki partinin Genel Başkanları ve onların yetkili kıldığı kurullar tarafından belirlendiğini vurgulayan Şahin Tin, “Hal böyle iken, Sayın Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın arkasında sarsılmaz bir irade ile duruyorken, bunun aksini iddia etmek, kişisel ikbali Cumhur İttifakı’nın önüne koyarak fitne üretmeye çalışmak akla ziyan bir durumdur. Kaldı ki; her iki partinin liderlerinin Cumhur İttifakı’na zarar verecek açıklamalardan kaçınılması konusunda kesin ve net ikazları olmasına rağmen bunu sürdürmek, ihanetle eşdeğerdir. Temeli 15 Temmuz’da atılmış Cumhur İttifakı’na gönül vermiş, değerli vatandaşlarımızdan bu dedikodulara, fitne çıkarma amaçlı söylemlere itibar etmemelerini özellikle rica ediyorum. Biz bir binanın tuğlaları gibi kenetlendikçe, yüreklerimiz birlikte çarptıkça mağlup olmayacağız. Şunun da özellikle bilinmesini isterim ki; kimsenin Cumhur İttifakı’na zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“MİLLETİMİZ EĞRİYİ DE DOĞRUYU DA GÖRÜYOR”

“Gömleğin ilk düğmesini yanlış ilikleyenlerden diğer düğmeleri doğru iliklemelerini beklemiyoruz”  diyen Milletvekili Şahin Tin; “Bu dava asırlar boyu bu toprakların adı, memleketin gönüllerde çizilen sınırı, rüzgârda dalgalanan bayrağı olmuştur. 15 Temmuz destanında yeniden can ve heyecan bulan bu milli ruha hangi çılgın bir el kaldırır ya da bir cümle ile saldırırsa bunun bedeli bu aziz millet tarafından elbet karşılık bulur. Milletimiz eğriyi de doğruyu da çok net görmektedir. Milletimizin ülküsü birilerinin ileri geri, fitne fücur laflarına kurban edilmeyecek kadar kutlu ve kıymetlidir. Bu mesele bir memleket meselesidir. Bu mesele millet aklına yönelen saldırıların koruyucu gücü olma meselesidir. Ülkemize ve ülkümüze yönelen saldırılara karşı kurulan surları ve çizilen sınırları kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecektir”  dedi.