Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Güngör Spor Salonu'nda düzenlenen Denizli 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Denizli'yi kalkındırmak için de var güçle çalıştıklarını ifade ederek, kente 15 yılda 17,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını, eğitimde 3 bin 777 adet yeni derslik inşa ettiklerini, 5 bin 90 yatak kapasiteli yüksek öğrenim yurtları açtıklarını, birkaç yıl içinde 2 bin 300 kişilik yeni yurtları da hizmete sokacaklarını dile getirdi.

AK Parti döneminde sağlıkta büyük bir dönüşümün gerçekleştirildiğini, geçmişte sağlıklı gidenin hasta döndüğü, vatandaşın doktor bulsa ilaç bulamadığı, ilaç bulsa parasını verip alamadığı bir sağlık sisteminin bulunduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Eski Türkiye'nin o kötü günlerine son verdik. Eski Türkiye'nin o kötü günlerinde SSK'nın başında kim vardı? Rahmetli Savaş Ay hani bir programında yanına almıştı ya Bay Kemal'i. Orada hastanelerimizin o fecaatini anlatıyordu. Aman yarabbi. Suçu da nereye atıyordu. O zamanın başbakanına. Yahu sen ne iş yapıyorsun, ne işe yararsın, sen üzerine düşen görevi yaptın mı? Her taraf rezillik, sağlam girer hasta çıkar. Hastanelerin durumu öyleydi. Şimdi biz Denizli'ye 11'i hastane olmak üzere toplam 28 sağlık tesisi kazandırdık. Yeni bir adım atıyoruz, bin yataklı şehir hastanesini kuruyoruz. İnşallah en kısa sürede ihalesini yapıp inşaatına başlayacağız. TOKİ vasıtasıyla Denizli'de 11 bin 295 konut projesi başlattık."

EGE'DEKİ YENİ YOL YATIRIMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti öncesi Türkiye'de yolların perişan halde olduğunu, bu alanda "Yol medeniyettir" diyerek büyük yatırımlar yaptıklarını, 2002'de 65 kilometre olan Denizli'deki bölünmüş yolların 358 kilometrelik yatırımla 423 kilometreye ulaştırıldığını kaydetti.

Denizli'de toplam maliyeti 1,5 katrilyon liralık 11 yol projesinin devam ettiğini dile getiren Erdoğan, şunları belirtti: "Proje bedeli 3,5 katrilyon lira olan Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu'nun ihalesini haziran sonunda yapıyoruz. Böylece Ege ile Akdeniz'i birbirine otoyol ile bağlıyoruz. Afyon-Denizli-Isparta-Burdur ile Ortaklar-Aydın- Denizli tren hattını da TÜBİTAK'ın yaptığı yazılımla modernize ediyoruz. Bu projenin biten kesimlerini etap etap hizmete sunacağız. Antalya-Burdur-Denizli-Aydın-İzmir Hızlı Tren projemiz bizim 2023 projelerimizden biridir. Önce Antalya-Burdur arası sonra diğer kesimler yapılacak. Ayrıca mevcut Denizli-Aydın tren hattını modernize edip ikinci bir hat daha yaparak daha güvenli ve etkin bir şekilde işletimini sağlayacağız. 1,5 katrilyon liralık maliyeti olan bir projeyi önümüzdeki 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz."

Denizli'deki Çardak Havalimanı'nı da terminal binası yaparak büyüttüklerini ve modernize ettiklerini aktaran Erdoğan, 2003 yılında 37 bin olan yolcu trafiğinin böylece geçen yıl 684 bine ulaştığına işaret etti.

Denizliye 14 baraj, 8 gölet inşa ettiklerini, 4 baraj ve 5 göletin de yapımının devam ettiğini, son 15 yılda yaptıkları sulama projeleriyle 828 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarının bilgisini veren Erdoğan, 14 sulama tesisinin yapımının devam ettiğini, bu yatırımlarla 109 bin dekar mümbit araziyi daha sulamaya açacaklarına işaret etti. Erdoğan, Denizli şehir merkezi ve civar yerleşim yerlerinin uzun vadeli içme suyu ihtiyacı için Akbaş Barajı'nı inşa ettiklerini, şimdi de isale hattı ve modern içme suyu arıtma tesisini yaptıklarını da sözlerine ekledi. (AA)