Denizli'de CHP için "kale" olarak gördüğü ve 31 Mart’ta Ak Partili aday Mustafa Çoban'a kaybettiği Bekilli yenilgisinin faturası ağır oldu. Aynahaber.Net'in aktardığına göre; Bugün toplanan İl Disiplin Kurulu, aralarında aday gösterilmeyen önceki dönem belediye başkanı Mustafa Başkafa’nın da bulunduğu 4 üyeyi ihraç etti. Genç üye Kemal Öztürk'e ise kınama cezası verdi.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlığının talebi ile disipline sevk edilen üyeler ile ilgili geçtiğimiz hafta toplanarak savunmaları alan CHP Denizli İl Disiplin Kurulu kararını verdi. ‘Aleyhte çalışmakla’ suçlandığı öğrenilen 5 ismin partideki geleceğini etkiyeleyecek bir karara imza atan kurul, eski belediye başkanı ve ilçe başkanının da aralarında bulunduğu 4 ismi parti suçu işledikleri gerekçesi ile ihraç etti. Kurul ayrıca seçim çalışmaları boyunca kardeşinin tedavi süreci nedeni ile ilçe dışında olduğunu kanıtlamasına rağmen gençlik kolları üyesi Kemal Öztürk'e de kınama cezası verdi.

SON KARAR GENEL MERKEZİN
İl disiplin kurulunca alınan karar partililer arasında şaşkınlıkla karşılanırken, partililer ilçe kaybedilen bin civarı oyun 5 isme bağlanmasının yanlış olduğu görüşünde birleşti.

İl disiplin kurulunun kararı ceza verilen isimlere henüz tebliğ edilmezken, tebliğ sürecenin ardından Ankara'da bulunan yüksek disiplin kuruluna itiraz hakları bulunuyor. İtiraz hakkının kullanılmasının ardından YDK kesin kararı verecek.

İŞTE O CEZALAR:

Mustafa Başkafa (İhraç)
Zeki Yıkıcı (İhraç)
Melike Dombaz (İhraç)
Ali Şahin (İhraç)
Kemal Öztürk (Kınama)