Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar, CHP üyeliğinden istifa etti. Milletvekili Sancar, resmi twitter adresinden “Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım” dedi. Teoman Sancar’ın neden istifa ettiği öğrenilemezken, Cuma günü son olarak CHP Merkezefendi İlçesine üye olan 70 kişiye parti rozeti takmıştı. Twitter’dan istifa paylaşımına yorumları kapatan Sancar, telefonlara da cevap vermiyor. Ayrıca ne ilçe ne de il yönetiminin istifadan haberi olmadığı ve şaşkınlık yaşadıkları da iddia ediliyor.

Milletvekili Sancar, Denizli Belediye Meclis Üyeliği ve CHP Grup Başkanvekilliği görevinde bulundu. Sancar, 2015-2017 yılları arasında CHP Denizli İl Başkanlığı yaptı. Sancar, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP’den 27. dönem Denizli Milletvekili seçildi.

17 MİLLETVEKİLİ ARASINDA YER ALIYORDU

CHP'den daha önce, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Yalova Milletvekili Özcan Özel, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy istifa etmişti. Sancar, geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa etmeyeceklerini açıklayan 17 milletvekili arasında yer alıyordu.