Yücel Yılmaz, destekçileriyle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan Toplantı Salonunda basın açıklaması yaparak gerçekleşecek kongrede İl Başkanlığına aday olduğunu duyurdu. İYİ parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’e yönelik eleştirilerini de sıralayan Yılmaz konuşmasında; “2 yıllık partiyiz. Bu parti kurulurken de demokrasiye, insanlara güven veren Meral Hanım’ın arkasında durmak için bu partiye geldik. İYİ Partinin ülkemize umut olduğunu da görmekteyiz. Ancak bilindiği üzere Denizli’de Parti içinde ben yaptım oldu şeklinde giden bir sistem var. 24 Haziran seçimlerinde Denizli’den İYİ Parti’den milletvekili olarak Yasin Öztürk seçildi. Seçildikten sonra vekilimizin sadece vekillik yapmasını, il yönetimine destek olup birlikte çalışmasını, şahsında yürüttüğü politika doğrultusunda yönetimimize tasarruf kullanmamasını istedik. Ancak geldiğimiz noktada Yasin bey ve 3-4 kişilik ekibi partinin yönetimini tek taraflı götürmeye çalıştı. Bir nevi İl yönetimi ve kadrolar yok sayıldı. Aynı tablo devam etmekte. 3-4 kişilik bir grup parti içinde kurumsal değil de kişilere bağlı bir siyaset uygulamaya çalışıyor.Bu sorunlar büyüdükçe büyüdü. Biz bunları insanlara ve basına yansıtmak istemedik. Ama en son vekilin bize gelip de Denizli’de 69-77 arası ülkü ocaklarını kuran Hasan Hüseyin Bozkurt’u 68 yaşındaki tecrübeli, saygıdeğer bir insanı o koltuktan ‘Artık senin burada işin yok. 45 günlük yönetim süreniz bitti’ diyerek gösterdiği tavır son noktaydı. Bu tavın siyaset adına, partiye gönül verenler adına , insanlık adına utanç verici bir şey. Şimdi herkesi küstürürseniz hiçbir yere varamazsınız. Ve düşünün 2 yıllık bir parti olunmasına rağmen partiye bu şahıslar nedeniyle küsen o kadar çok insan var ki… Bu kabul edilemez. . Bu nedenle biliyorsunuz geçen hafta da bir istifamız oldu. Bu istifaya istinaden biz de bir şekilde kenarda oturup bunu seyretmek istemedik. Denizlimize, ülkemize bir şekilde siyasi olarak katkıda bulunmak için  Denizli İYİ Parti’nin geleceği için adaylık kararımızı aldık. Adaylığımız İYİ parti’nin güçlü geleceği için bir baş kaldırı olarak nitelenebilir” dedi.

Akgün İsmine Tepki Gösterdi

İYİ parti İl başkanı olarak göreve atdanan Hasan Akgün’e de eleştiriler getiren Yılmaz, “Genel Başkanımız Meral Akşener, Türkiye’deki siyasi yapıya tepki olarak bu partiyi kurdu. Bir şekilde bizde 40 senelik MHP’den buraya geldik. Diğer partilerden gelen arkadaşlar da aynı şekilde. Tabi artık bir yerde tepki olarak. Çünkü dediğim gibi kişiselleşmiş olaylar var. Şu an ki mevcut İl Başkanımız Hasan Akgün’e 1.5 sene içerisinde 4. görevi verildi. İnsanlara nasıl anlatacaksın bu durumu. Parti de hiç mi insan kalmadı? Partimizde kısa zamanda en az 300’ün üzerinde kurucu, gelip giden değirmen gibi öğütüldü. Ayrıca biliyorsunuz 8 tane belediyeye aday olduk. Ama büyükşehir dahil ama hiçbirini kazanamadık. Bu sorgulamaları yaptığımız için İl yönetimimize sıkıntılar yaşatıldı. Tepkiyi buradan görüyoruz. ‘Niye konuşuyorsunuz, tamam kaybedildi, bir şey yok’ mantığını doğru bulmuyoruz. Bir tek kişinin üzerine bir partinin bağlanması sıkıntılı bir durum. Biz de buna tepki olarak aday olduk” dedi.

 “Zıpır siyaseti yapmayacağız”

Şu an yönetimin Çivrilli ve Baklanlı yöneticilerden oluştuğunu söyleyen Yılmaz, seçilmeleri durumunda her ilçeden yöneticiler oluşturacaklarını belirtti. Yılmaz, “Milletvekili Yasin Öztürk’e baktığımızda Çivrilli, il başkanı Çivrilli, ilçe başkanımızın biri Çivrilli biri Baklanlı. Burada zıpır siyaseti yapılıyor. Bizim yönetim anlayışımızda her ilçeye görev vardır. Biz eğer seçilirsek zıpır siyasetine son vereceğiz” diye konuştu.

“Ortak yol bulunur”

Göreve gelmeleri durumunda çatışmalı bir ortam olmayacağını düşündüğünü belirten Yılmaz, “Yasin beyle de bir orta yol bulacağımızı düşünüyorum. Milletvekilliği seçimleri 5 senede bir yapılıyor. Orada bağlayıcı bir olay var 5 senelik. Seçilmiş olduğu için tabii ki vekille bir şekilde buluşuruz. Çünkü Denizli’de il başkanı Genel Başkanı Meral Akşener’i temsil ediyor. Vekil bize uyması gerekiyor, biz vekile değil. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Çatışmacı bir ortam olmaz, ortak noktada buluşuruz. Netice de bizim partimizin vekili” dedi.