Denizli’de seçim çalışmalarını sürdüren Zeybekci, 24 Haziran’ın Türkiye açısından önemine işaret ederek, “Son 15 yılda 12 seçim kazanan bir partinin mensubu olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Bize bu teveccühü gösteren milletimize şükran borçluyuz. AK Parti iktidarları olarak her alanda Türkiye’de öncü yatırımlarımız oldu, canla başla çalıştık. Başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti’ye gönül vermiş herkesle hiç yorulmadan ilk günkü heyecanla, azimle yola devam ediyoruz. İnşallah 25 Haziran sabahı, her adımıyla dünyaya örnek olmaya devam eden bir Türkiye’ye uyanacağız” dedi.

AK Parti’nin günü kurtaran siyaset değil geleceğe yatırım yapan siyasi bir anlayışla hareket ettiğini, bu bağlamda da eğitime büyük önem verdiğini dile getiren Zeybekci, “Eğitim söz konusu olunca AK Parti için akan sular durdu. Bir gün elbet bizlerin yerini gençler alacak, bunun şuuruyla hareket ettik, etmeye de devam ediyoruz. Gençlerimizin eğitimi için her daim yanlarında olduk çünkü biliyoruz ki geleceğin Türkiye’sini gençlerimiz inşa edecek. Bu düşünce ve hedeflerle Denizli’mize son 15 yılda 845 milyon TL eğitim yatırımı yaptık” dedi.

“Okul Sayısını Neredeyse İkiye Katladık”

Denizli’de partisinin iktidarda olduğu son 15 yılda okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını neredeyse iki katına çıkararak 465’ten 902’ye yükselttiklerini ifade eden Zeybekci, eğitim yatırımlarıyla Denizli’de 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında spor salonu sayısının 113’e, ilköğretim ve ortaöğretimde bulunan laboratuvar sayısının 485’e ve kütüphane sayısının ise 289’a yükseldiğini dile getirdi.

Teknolojiye erişimin yaygınlaştırılmasının önemini vurgulayan Bakan Zeybekci, “2014 yılı sonunda başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken, modern donanımlı 14 Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-kütüphane) kurduk. Amacımız teknolojiyi yaygınlaştırarak çağın ötesine geçmekti hamdolsun başardık da. Bu kapsamda 2003-2016 yılları arasında okullara 13 bin 120 bilgisayar gönderdik, 748 sınıfa ADSL bağlantısı sağladık, toplam 427 Bilişim Teknoloji Sınıfı kurduk” dedi.

“Eğitime Yatırım Geleceğe Yatırımdır”

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye’nin Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanmaya başladığını söyleyerek, “Fatih Projesi kapsamında Denizli’deki okullara 6 bin 419 etkileşimli tahta, 599 çok fonksiyonlu yazıcı, 59 doküman kamera ve 17 bin 42 tablet bilgisayar dağıtıldı” diye konuştu.