Cengiz Arslan Mazbatasını 3. Kez  Aldı Cengiz Arslan Mazbatasını 3. Kez  Aldı

CHP Genel Merkezi, seçim takvimi çerçevesinde harekete geçti.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla CHP il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgede, önümüzdeki milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak isteyenlere yapıldı. Genelge de, “Merkez Yönetim Kurulunun 21 Kasım 2022 tarihli  kararı uyarınca 2023 yılı içerisinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde aday adayı olmayı düşünenlerden İl Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belde Başkanları, Belde Yönetim Kurulu Üyeleri 05/12/2022 ile 26/12/2022 tarihleri arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir” denildi. Ayrıca istifa dilekçelerinin bekletilmeksizin Genel Sekreterliğe gönderilmesinin önemine vurgu yapıldı. Genelgede istifa edenlerin yerine ise, sorumlu genel başkan yardımcılarının bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmayacağı da aktarıldı.

Genel seçimlere çok az bir zaman kala CHP Genel Merkezinden özellikle İl, İlçe Başkanları ve yöneticilerine yönelik istifa çağrısı geldi. Milletvekili aday adayı olmak isteyen İl ve İlçe yöneticileri için yapılan çağrıda 26 Aralık’a kadar istifa etmeleri istendi. Bu durum Denizli İl ve İlçe Örgütlerinde hareketliliğe neden oldu.

SICAK SAATLER

Genelgenin duyulması İl ve İlçe Örgütlerinde hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Kimlerin istifa edeceği merakla beklenirken, parti içinde birçok kişinin ismi de zikredilmeye başlandı. Buna göre Denizli’de aday adayı olmak isteyen başkan ve yöneticilerin 5 ile 26 Aralık tarihleri arasında istifa etmesi gerekiyor. Denizli’de 2023 genel seçimlerinde 7 milletvekili koltuğu için kıyasıya yarış yaşanacak.