CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca geçtiğimiz yıl sonunda Çinde başlayan ve 11 Martta Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen korona virüs salgını ile ilgili olarak CHP olarak aldıkları önlemler ve önerilere ilişkin açıklama yaptı.

Olağanüstü bir dönemden geçtiğimize dikkat çeken Karaca, CHP Parti Meclisi'nin verdiği yetkiyle Merkez Yönetim Kurulu'nun, tüm kongreleri ve 37. Olağan Kurultayı ileri bir tarihe ertelediğini belirtti. İl ve ilçe örgütlerine Genel Merkez'den yazı gönderildiğini söyleyen Karaca, “Gönderilen yazı kapsamında Korona Virüs tehlikesi kontrol altına alınana kadar il ve ilçelerde kalabalık etkinlikler yapılmayacak, ziyaretçi kabul edilmeyecek ve kadın ve gençlik kongreleri ileri bir tarihe ertelenecektir” dedi. Karaca vatandaşlarımızı alınan kararlara uymasını, bilimsel uyarılar doğrultusunda hareket etmeye davet etti.

CHPDEN SALGININ EKONOMİK ETKİSİNE KARŞI ÖNERİLER

Karaca, CHP Ekonomi Masası tarafından çalışma yürütüldüğünü, salgının ekonomiye etkilerini dengeleyecek tedbir ve önerileri kamuoyuyla paylaştığını hatırlattı. Koronovirüs salgını öncesinde yanlış ekonomi politikalarının sonucu olarak ülkenin ekonomik krize sürüklenmiş olduğunu hatırlatan Karaca, CHP olarak önerilerini içeren yasa teklifinin de bir hafta içerisinde TBMMye sunulacağını belirtti. CHPnin salgına karşı önerileri şu şekilde;

1-Aile sigortası derhal meclisten geçirilmelidir.

2-Çalışanların izin şartları kolaylaştırılmalı, işsizlik maaşı süreleri uzatılmalıdır.

3-İşsizlik Fonu ile ilgili mecliste bulunan torba yasa geri çekilmelidir.

4- Vergi ve sigorta primleri ertelenmelidir.

5- Ücretli öğretmenlere İşsizlik Fonundan maaş ödenmelidir.

6- Su, elektrik ve gaz faturalarının ödemelerindeki gecikmeler nedeniyle kesme işlemleri derhal durdurulmalı, ödeme yapılmadığı için kesilen su, elektrik ve gaz yeniden bağlanmalıdır.

7- Yol, köprü, tünel, havaalanı, şehir hastaneleri için yapılacak garanti ödemeleri bir yıl için ertelenmeli.