Baro Başkanlarının kanun teklifinin görüşmelerine alınmayıp, TBMM önünde bekleyişleri devam ederken komisyonda söz alan Karaca, “Neden baroların, avukatların kanunu üzerinde konuşur iken o avukatlar, o baro temsilcileri Türkiye Büyük Millet Meclisinde, milletin meclisinde içeriye alınmadan, kapı dışarısında bu eziyete, bu işkence ve zulme katlanmak zorunda bırakılıyor?” diye sordu.

Kendisi de avukat olan Gülizar Biçer Karaca çoklu baro kanun teklifinin gerekçesi olarak gösterilen avukat sayılarındaki artış ve avukatlık staj eğitiminin yetersiz kaldığının, Türkiye’nin hukuk ihlallerinin çözümünün merkezi olamadığı olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Avukat sayısındaki artışın sebebinin açılan hukuk fakültelerinin fazlalılığına dikkat çeken Karaca, “2018-1019 öğretim yılında hukuk fakültelerinde okuyan öğrenci sayısı 82 bin 322. Türkiye'de hukuk fakültelerinde görevli profesör sayısı sadece 407. Ayrıca 211 doçent, 747 doktora öğretim üyesi de hukuk fakültelerinde görev yapıyor. Bu tabloda Türkiye'nin dünyadaki hukuk ihlallerinde bir çözüm merkezi olabilme ihtimalini görebiliyor musunuz?” dedi.

“BAROLARIN SİYASETİN ARKA BAHÇESİ OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca,”Bugün bu kanun için ‘evet’ oyuna kalkan ellerle o meslektaşlarınızın gözlerinin içine bakabilecek misiniz, onların yaşayacağı ve yaşatacağınız hukuka, yargıya ve yargının üç sacayağından biri olan savunma mesleğine yapılacak olan bu ihanet karşısında başınız dik ilinizde avukatlık yapabilecek misiniz? Ben bakamam. Bakabilmek için de ben ve Cumhuriyet Halk Partisinin tüm milletvekilleri olarak bu teklifin derhâl geri çekilmesi, avukatların ve baroların siyasetin arka bahçesi hâline getirilmesinin önüne geçmek için elimizden gelen her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.