AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, çocukların ilkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran, sözleşmeli öğretmenler ile Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığındaki sözleşmeli personelin kadroya atanması için gerekli süreyi kısaltan kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmeler neticesinde kabul edilerek yasalaştığını söyledi.

“BEKLENTİLERE UYGUN HALE GETİRDİK”

Düzenlemenin ayrıntılarına ilişkin bilgiler paylaşan Milletvekili Şahin Tin; “Bugün önemli bir düzenlemeyi daha hayata geçirdik. Özellikle okula yeni başlayacak olan çocuklarımızın ebeveynlerinin yaşadığı bir sıkıntılı durumu daha beklentilere uygun şekilde çözüme kavuşturduk. Yapılan düzenlemeye göre, 66 ay olan ilkokula başlama yaşını 69 ay olarak yeniden düzenledik. Mecburi ilköğretim çağını da 6-13 yaş grubundaki çocuklar yerine 6-14 yaş grubundaki çocuklarımızı kapsayacak şekilde yeniden düzenledik. Bununla birlikte ilkokulların birinci sınıflarına, o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılacak ancak çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak da okula erken başlaması veya kaydın ertelenmesi ile ilgili hususları da ilgili yönetmeliklerle belirlenerek beklentilere uygun hale getirilecek” dedi.

“OSB'LER, MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ AÇABİLECEK”

Eğitim ve İstihdam bağlantısının güçlendirilmesi için her türlü kolaylığı sağladıklarını ve yasal düzenlemeleri yaptıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Özel sektör tarafından mesleki eğitime doğrudan katkı sağlanması ve faaliyet gösterilen alanlarda ihtiyaç duyulan becerilere sahip nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi her zaman önemsediğimiz bir konuydu. Bu hususta bugüne kadar birçok adım atsak da yeterli gelmedi. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Bu düzenlemeyle, ‘çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimi ile mesleki ve teknik kurs programlarının uygulandığı özel öğretim kurumu’ olarak tanımlanan mesleki eğitim merkezlerinin, organize sanayi bölgesi (OSB) yönetimlerince ve özel sektör marifetince açılmasının önündeki engeli kaldırıyoruz. Böylelikle eğitim ve istihdam bağlantısının oluşması ve bunun yanı sıra nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ile daha kaliteli ürünlerin imalatının yapılarak dünya piyasasına sunulmasının yolu açılmış oluyor” dedi.

“SÖZLEŞMELİLERİN KADRO SÜRESİ KISALTILDI”

Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerin ardından kabul edilen kanun teklifiyle sözleşmeli personellerin de kadro sürelerinin kısaltıldığını söyledi. Şahin Tin; “Uzun zamandan beri sözleşmeli personelin merakla beklediği düzenlemeyi de bu kanun kapsamında hayata geçirdik. Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli sözleşmeli öğretmenlerimiz başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli sözleşmeli personellerin kadroya atanma süreleri ve zorunlu çalışma sürelerini kısalttık. Sözleşmeli statüde çalışan kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“SÖZLEŞMELİ DİN GÖREVLİLERİ YARARLANIYOR”

Yapılan yasal düzenlemeyle Diyanet İşleri Başkanlığındaki sözleşmeli personelin kadroya atanması için gerekli olan sürenin kısaltıldığını belirten Şahin Tin; “Bilindiği gibi önceden Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetleri sınıfına ait kadrolarda görevli sözleşmeli personeller 4 yıl süreyi doldurmadan herhangi bir yere atanamıyorlardı. Yapılan bu düzenlemeyle bu süre 3 yıla çekilmiş oldu. Ayrıca sözleşme gereği 3 yıl çalışanlar talepleri halinde bulundukları yerde din hizmetleri sınıfına ait kadrolara atanabilecekler. Bu şekilde ataması yapılanlar, aynı yerde en az 2 yıl yerine artık 1 yıl daha görev yapacaklar” dedi.

“SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER YARARLANIYOR”

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan bu düzenlemenin sözleşmeli öğretmeleri de kapsadığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerimizin başka bir yere atanmaları için doldurmaları gereken hizmet süresini 4 yıldan 3 yıla indiriyoruz. Ayrıca öğretmen kadrolarına atananların aynı yerdeki görev süresi de 2 yıldan 1 yıla indiriliyor” dedi.

“SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ YARARLANIYOR”

Sağlık Bakanlığı’nda çalışan sözleşmeli personelin kadroya atanabilmesi için zorunlu hizmet süresinin de 4 yıla düşürüldüğünü belirten Milletvekili Şahin Tin; “Sözleşmeli sağlık personelinden 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde bulundukları yerdeki kadrolara atanacaklar. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az 1 yıl daha görev yapıp zorunlu çalışma sürelerini tamamlamış olacaklar” dedi.