İYİ Parti Denizli’de ilçe kongreleri sona ererken, gözler il kongresine çevrildi. 8 Ocak 2023 tarihinde partiyi Denizli’de 2023 ve 2024 seçimlerine götürecek il başkanı ve il yönetimi belirlenecek. Kritik kongre öncesi mevcut İl Başkanı Raziye Akışık yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Akışık yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi;

“26 Ekim 2022 Çarşamba günü Çardak İlçe Teşkilatımız ile başladığımız kongrelerimizi, 4 Aralık 2022 Pazar günü gerçekleştirdiğimiz Merkezefendi İlçe Kongremiz ile tamamlamış bulunuyoruz.

İlçe kongrelerimizi ülkemize örnek olacak şekilde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek ve büyük coşkuyla tamamladık. Kongrelerimizde emeği geçen bütün dava arkadaşlarıma ve delegelerimize teşekkür ediyorum. Kongrelerde göreve gelen ve güven tazeleyerek görevine devam eden Başkanlarıma ve kıymetli yöneticilerine yeni dönemlerinde üstün başarılar dilerim.

İlçe kongrelerimizin tamamlanmasının ardından sıra il kongremize geldi. 8 Ocak 2023 Pazar günü gerçekleştireceğimiz İYİ Parti Denizli İl Kongremizde il başkanlığına aday olmayacağımı belirtmek isterim.

25 Ekim 2017 tarihinde kentimizde yakılan İYİ’lik meşalesinin kurucu üyelerinden olma şerefine nail oldum. İl başkan yardımcılığı görevinin ardından da yol arkadaşlarımın güveni ile 5 Temmuz 2020 tarihinde İl Başkanlığı görevini üstlendim. Göreve geldiğim günden bugüne onurla sürdürdüğüm İl Başkanlığı sürecinde İYİ Parti Denizli teşkilatını layık olduğu seviyeye taşımak adına tüm dava arkadaşlarımızla birlikte çok çalıştık.

Sadece seçim zamanı faaliyet gösteren değil, seçimsiz dönemlerde de sahada basmadık yer bırakmayan, vatandaşımızın mutlu gününde ve acı gününde yanında olmaya gayret gösteren, onların sorunlarını dile getirmek adına gündem belirleyen bir siyasi anlayışı kendimize şiar edindik. Bu süre zarfında her an seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı sürdürdük. Yapılan son anketler de bu başarımızın ispatı niteliğinde…

İl Başkanlığım sürecinde şahsımdan ve teşkilatlarımızdan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Genel Başkanımız sayın Meral Akşener olmak üzere teşkilatımızın bütün mensuplarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Denizli’ye Geliyor CHP Genel Başkanı Özgür Özel Denizli’ye Geliyor

Biz büyük bir İYİ’ler ailesiyiz. Mevzu vatan ve milletse her daim omuz omuza çalışırız, verilen görevlerden de hiçbir şartta kaçmayız. Önümüzdeki dönemde partimin ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi'nin uygun gördüğü her görevi aynı şevk ve heyecanla yerine getirmek üzere, bir nefer olarak hazır olacağım.

Şimdiden 8 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşecek il başkanlığı kongremizde Türkiye’nin umudu olarak bu onurlu göreve gelecek yeni İl Başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum ve her zaman yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum. Yüce Allah emeklerimizin karşılığını aldığımız günleri görmeyi nasip etsin!”