Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, iş insanı Ahmet Nazif Zorlu’nun vefat eden annesinin cenaze törenine katılmak için Denizli’ye geldi. Denizli’de partinin teşkilatlanmasını tamamlayan Türkiye Değişim Partisi İl Örgütünü de ziyaret eden Sarıgül’ü, İl Başkanı Orçun Sarıhan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Genel Başkan Sarıgül burada Başkan Orçun Sarıhan ile kısa bir değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra basın mensuplarıyla buluştu. Hem gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Sarıgül, hem de basın mensuplarını sorularına yanıt verdi.

İKTİDARA, BELEDİYELERE VE GSM OPERATÖRLERİNE SESLENDİ

Koronavirüs nedeniyle pandemi sürecinde hem iktidara hem de GSM operatörlerine seslenen Sarıgül, “Ankara’da iktidara sesleniyorum. Kısa Çalışma ödeneği, pandemi süresince mutlaka devam etmesi lazım. Esnaflarımıza destek olabildiğince yoğun olarak mutlaka devam etmesi lazım. İnsanlarımız devletin şefkatini ve desteğini tam anlamıyla görmesi gereken bir dönemdeyiz. 16 aydır kapalı olan işletmeler var. Bu işletmelerinde de sesine kulak vermek zorundayız. 14 milyon yurttaşımızı ilgilendiren önemli bir konudur. Tam anlamıyla destekler sürmeli. 31 Mayıs itibariyle emlak ve çevre vergilerinin ödemelerinin son günü. Bütün Büyükşehir Belediye Başkanlarına sesleniyorum! İşyerleri kapalı. Şu an emlak ve çevre, temizlik vergilerini ödemelerini ne yazık ki mümkün değil.  O nedenle biz; hiçbir şekilde vade farkı ve faiz tahakkuk ettirilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Yurttaşlarımız, 1 yıl içerisinde belediyelerimize normal faizsiz emlak ve çevre vergilerinin ödemelerini arzu ettiği zaman yatırabilmeli. Bütün belediye başkanlarımızdan önemli beklentimiz budur. Ayrıca GSM operatörleri lütfen bu sözlerimize dikkat edin! Pandemi nedeniyle iletişim harcamaları kat kat arttı. Dolayısıyla şu an en fazla parayı kazanlar GSM operatörleri oldu. Ancak çok sayıda vatandaşımız zor durumda. Faturalarını ödeyemiyor. Telefonları kapanmak üzere olan yine birçok vatandaşımız var.  Burada size iş düşüyor! Bütün bu GSM operatörlerinden ricamız hiç olmazsa pandemi süresi içerisinde bu telefonlara bugün itibariyle belli bir oranda tenzilat yapmanızı önemle beklemekteyiz. En azından yüzde 15 olmak üzere kendi tüketicilerine böyle bir tenzilat yapmanızı bekliyoruz. Telefon kapandığı zaman hiçbir anlamı kalmaz, telefon açık olduğu sürece sizin de çarkınız döner” dedi.

“60 İLDE TEŞKİLATLANMA TAMAMLANDI”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi’nin olağan ya da erken seçimlere katılabilme yeterliliğine sahip olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi, “3 ay önce kurulmalarına rağmen Türkiye’de 60’a yakın il de, teşkilatlanmayı tamamladık. Birçok ilçelerde teşkilatlarımız oluştu. Türkiye Değişim Partisi, dipten gelen bir dalgadır. Türkiye Değişim Partisi; inançlı, kararlı, verimli ve uyumlu Atatürk Milliyetçiliğini savunan, inançlara saygılı, laikliği savunan, üretimi destekleyen, her zaman emeğin yanında yer alan, evrensel hukuk kurallarına uyan, ‘Önce devletimiz sonra partimiz’ diyen Türkiye Cumhuriyetinin en demokratik kitle partisidir.”

SARIGÜL’DEN CHP’YE ELEŞTİRİ

CHP’de Genel Başkanlık adaylık sürecinde yaşadığı sıkıntılara, delege yapısı, delege ağalı gibi oluşumlara isim vermeden atfen değinen ve eleştirisini Türkiye Değişim Partisinin uygulayacağı yöntem üzerinden anlatan Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi; ‘En demokratik kitle partisidir’ dedik. Bunun gerekçesi de şudur! Partimizde teşkilat başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, il yöneticilerimiz, değişim gençleri ve değişim kadınları, Genel başkanı arzu ettikleri taktirde değiştirebilirler. Bir genel başkan partisini iki genel seçim iktidara taşıyamıyorsa görevi otomatikman bir başka arkadaşa bırakıyor. Her şey tüzükte yazıyor. Partimizde delegelik sistemini kaldırdık. Delege ağalığına son verdik. Genel başkanı 1300 delege değil, genel başkanı partimize kayıtlı binlerce üye Allah’a nasip ederse milyonlarca üye seçecek. Bir genel başkan partiye kayıtlı kendi üyelerine güvenemiyorsa, milletine nasıl güvenecek. O nedenle ben partime kayıtlı üyelerime ve milletime sonuna kadar güveniyorum. ” dedi.

İTTİFAK SÜREÇLERİNDE İZLEYECEĞİ YOLU AÇIKLADI

Türkiye Değişim Partisinin seçimlerde ittifak kurup kurmayacağı, partinin ittifak taleplerine açık olup olmadığı soruya da yanıt veren Sarıgül, “Biz farklı bir siyasi partiyiz. Biz sorumluluğumuzun bilinci içerisinde bir siyasi partiyiz. Bu konuda teşkilat başkanlarımla, kurucularımla, gene başkan yardımcılarıma yaptığımız toplantıda ortaya çıkan sonuç şudur; Türkiye Değişim Partisi, emektir. Biz önce harekettik şu anda bereket olduk. Türkiye Değişim Hareketi yılların emeğidir. Ben o yılların emeğini ilk turda ittifak içerisinde olmayı kabul etmiyorum.İlk turda ittifak isteyen muhalefet partileri, kendi oylarına güvenemeyenler, kendi oylarını gizleyenlerdir. İlk turda ittifak isteyen partinin genel merkez yöneticileri, kendi koltuklarını korumak isteyenlerdir. Bizim oyumuz belli olmasında biz biraz daha devam edelim mantığı anlayacağınız. O partiler, Ankara’da 10 dönüm bostan yan gel yat Osman. Biz onlardan değiliz. Biz ilk turda Türkiye Değişim Partisi’nin öyle bir adayı olacak ki, bilgisiyle, becerisiyle, yetenekleriyle Türkiye’nin dört bir tarafından benimsenip,  öyle bir güç alacak ki… Bakacaksınız fırtına estire estire sandığın dibinden çıkmış gelmiş olduğunu göreceğiz.  Dünyada bunun örnekleri var. Fransa’da, İtalya’da örneği var. O nedenle Türkiye Değişim Partisi olarak, ilk turda kendi adayımızla, görüşlerimizle seçime giriyoruz” dedi.