CHP Milletvekili Kazım Arslan'ın soru önergesinde geçen açıklamasında "Acıpayam’ın belli mahallelerinde maddi hasarlı kayıplara yol açan depremden sonra eğitim, ulaşım, barınma ve ısınma sorunları devam ederken, artçı depremler nedeniyle hemşehrilerimiz evlerine girmekten endişe duymaktadır. Yaşanan maddi kayıplar, ilk tespitlere göre, evlerinin büyük bölümü kerpiçten yapılmış mahallelerimizde yüksek düzeydedir. İlk tespitlere göre 355 olarak belirlenmiş hasarlı yapıdan 155’ine ağır hasar kaydı düşülürken, bu hasar kaydına dahil edilmemekle beraber, konut ve barınma sorunu, eğitime erişim sorunu devam eden çok sayıda Acıpayamlı hemşehrimiz bulunmaktadır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soruyorum:

- Yaşanan depreme ilişkin hasar tespitlerinin maddi boyutu nedir?

- Acıpayam’ın mahalleler düzeyinde hasar tespit verileri nedir?

- AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kızılay nezdinde yapılan yardımlar nelerdir?

- İlgili bakanlıklarla eşgüdüm halinde, ilçenin deprem nedeniyle uğradığı ekonomik, tarımsal, hayvansal, ticari kayıpların telafisine dönük olarak borç ve kredi ertelemesi, konut yardımı, elektrik, sulama borçlarının yapılandırılması vb. çalışmalar yapılacak mıdır?

- Oturulamaz haldeki evlere karşılık aynı bölgede konut yapmayı tercih eden hemşehrilerimize yapılacak yardım ne kadar olacaktır, takvimi nedir? Farklı bölgeye taşınmak isteyen hemşehrilerimiz için tahsis edileceğini söylediğiniz konut sözünün teslim tarihi nedir?

- Acıpayam genelinde ya da mahalleler düzeyinde afet bölgesi ilan edilmesi hususunda Cumhurbaşkanlığı Kabinesine öneriniz olacak mıdır?"