Yıllardır genel seçimlerde yüzde 20 ila 25 bandında kalan CHP, Muharrem İnce’yle oylarını birazda olsa yükseltti. İstifa çağrılarıyla adeta hedef olan Kemal Kılıçdaroğlu, istifa yönünde  bir tavır takınmazken gözü yerel seçimlere çevirdi. İnce’nin başarısını odak gösteren Kılıçdaroğlu, Denizli ile ilgili yerel seçimlerde kanısını paylaştı.
Genel seçim sonuçlarının ardından adeta CHP kaynıyor. İnce, yıllardır belirli bir oy oranını geçemeyen CHP’ye genel seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak aldığı oyla yeni bir umut getirdi. Ancak parti içinde bu kez yıllardır seçimlerde başarı sağlayamayan Kılıçdaroğlu’nun istifası yönünde bir fitil ateşlendi. ince’nin ise Genel Başkan olması için adeta fırtınalar koparılmaya başlandı. Böylesi bir ortamda Kılıçdaroğlu’ndan Denizli’yi de içine alan bir yerel seçim tavrı geldi. Bu hamleyle ‘İstifa yok’ mesajını açıkça ilan eden Kılıçdaroğlu, yerel seçimleri hedef  gösterdi. 
Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerle ilgili, "9 ay sonra yerel seçimler var. Bu sonuçlar yerel seçimlerde bize umut vaat ediyor. Benim ilk gördüğüm tablo yerel seçimlerde iyi sonuç alacağız. Daha önce söylediğim Ankara, İstanbul, Denizli, Balıkesir, Antalya, Mersin, Adana’yı alabiliriz. Burada bir tereddüdüm yok benim." ifadelerini kullandı.