CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener arasında gerçekleşen ve yerel seçime yönelik başta ittifak olmak üzere ortak çalışmaların hedefte olduğu görüşmenin detayında Denizli’de çıktı. Kulislere yansıyan bilgilere göre Denizli’de CHP ve İYİ Parti ittifakı olası.

Mart 2019 yerel seçimleri öncesi siyasi partiler, ittifak arayışlarını hızlandırdı. CHP ve İYİ Parti arasında devam eden ittifak görüşmelerinde somut gelişmeler yaşanıyor. Önceki gün gerçekleşen Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinde neler konuşulduğu ile ilgili detaylar ve bilgiler de kamuoyuna sızmaya başladı.

İki parti arasındaki sürecin, görüşmede de hazır bulunan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın yöneteceği öne çıkarken 14 büyükşehirde ittifak konusu ve modellerinin de görüşüldüğü yansıyan bilgiler arasında. Dahası Denizli’nin de bu 14 büyükşehir arasında yer aldığı yönünde.

Yerel seçimde CHP ve İYİ Parti’nin ittifak modeli olgunlaşırsa Denizli’nin o sistemin içinde yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba’da yerelde ittifak temelleri doğrultusunda İYİ parti yöneticileriyle görüştüklerini ve görüşmelerinde sürdüğünü söylemişti.