Türkiye genelinde 18 milyon, Denizli'de 190 bin öğrencinin yanı yıl tatiline girdiğine dikkat çeken Akbaba, "2019-2020 eğitim öğretim yarıyılında karne alma sevinci yaşayan öğrencilerimizi kutluyor, gözlerinden öpüyorum. Tüm öğrencilerimize ve eğitim neferi öğretmenimize iyi tatiller diliyorum" dedi.

Velilerin zayıf notu olan öğrencilere kızmamaları gerektiğini belirten Akbaba, "Çocuklarımızın başarısız olduğunu düşünmeyin, her çocuğun içinde bir cevher gizlidir. Çocuğunuzun kırık notu varsa kaynağı çürümüş eğitim sistemimizdir, eğitim siteminin başında bulunanlardır" diye konuştu.

Eğitimde sorunların dağ gibi yığıldığını iddia eden Akbaba, "Bir yarıyıl daha bitti ama eğitim sorunları dağ gibi önümüzde duruyor. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen kadrolu öğretmen ayrımı devam ediyor. Her dört okulun birinde ikili eğitim yapılıyor, her yüz okulun 87’sinde spor salonu yok, her yüz okulun 61’inde kütüphane yok, atama bekleyen öğretmenler, bir türlü atanamıyor. CHP iktidarında eğitim sistemimiz, dünya ile rekabet edebilir duruma gelecek, Öğretmenlerimiz hak ettikleri haklarına kavuşacak ve nerede çocuk varsa orada öğretmen ve okul olacak. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dilerim" ifadelerini kullandı.