Denizli’de Taşeron Karayolu işçilerinin her ayın 15’inde aylık ücretlerini almaları gerekirken ücretlerini geç aldıkları ve fazla mesai ücretlerinin de ödenmediğini iddia eden Akbaba, "Bugüne kadar oturma eylemi, iş bırakma gibi eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan işçilerin mağduriyeti, Taşeron firmanın sürdüğü çeşitli mazeretlerden ötürü devam ediyor. İş başı yaptırırken 3 yıl boyunca düzenli çalışma ve zamanında maaş ödeme vaat edilse de işçiler çalıştıkları 3 ay boyunca parça parça toplamda bir maaş alabildiler. 80 sat mesai yaptırılıyor, 20 saat maaş veriliyor, 60 saat izinli gösteriliyorlar" dedi.

Sorunun sadece Denizli’yle sınırlı kalmadığını Aydın, Manisa, Muğla ve İzmir’de çalışan işçilerin de aynı sıkıntıyı yaşadığını öne süren Akbaba, "Kış döneminde ayda 80 saat mesai yapan ancak 20 saat mesai ücreti alabilen ve her geçen yıl mesai ücretleri düşürülen işçilerin taşeron firma tarafından daha fazla kar edebilmek adına can güvenlikleri, sağlıkları ve hakları hiçe sayılıyor. Üzgünler, mutsuzlar, umutsuzlar. Taşeron şirketler suçu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne atıyor, Müdürlük maaş alamadıkları için zorluk yaşayan işçilere ödemeleri zamanında yapmamasına krizden kaynaklı gerekçeler gösteriyor, ödenek bulunamadığını belirtiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'yse sessiz kalmayı tercih ediyor, sorunun çözümü olmak yerine kaynağı olmaya devam ediyor. Krizin faturası bir kez daha işçilere kesilmiş oluyor" diye konuştu.

Yaşatılan bu sorunun bir an evvel sonlandırılması gerektiğinin altını çizen Akbaba, "Amasız, fakatsız tüm Taşeron Karayolu İşçilerine hem verilen sözlerin tutulması hem de maaşlarının ve fazla mesailerinin ödenmesi gerekmektedir; ailelerin nefes alması sağlanmalıdır. Önümüz kış bu işçiler ne yakacak, nasıl ısınacak, kira, yiyecek, çocukların okul masrafları, faturalar, bakkal, kredi kartı borçları… Psikoloji mi dayanır, sinir mi kalır? Ne işçiler ne bizler pes etmeyiz, birileri hak yeme konusunda nasıl idmanlıysa, biz de mücadele konusunda idmanlıyız, haklarını alana dek yanlarında olacağız" dedi.