MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla 2 ilçenin adayını ve 7 ilçenin belediye başkan aday adayını tanıttı. Toplantıya çok sayıda partili de katılarak, adeta gövde gösterisi yapıldı.  İl Başkanı Birtürk,”Tertemiz aday adaylarımızla yola çıktık. Hata yapmak istemiyoruz. Belediyeleri alacağız. Diğer aday adaylarımızı da önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

“Seçim bölgelerinde halkla buluşacaklar”

Aday adaylarının çalışmalarına bir an önce başlaması, ilçe merkezi ve mahallelerde seçim hazırlıklarının başlatılması için erkenden  aday adaylarını tanıtmaya başladıklarını belirten Birtürk, “Biz Denizli’nin her karış toprağını dolaşabilmek, halkımızla buluşmak için erken yola çıktık. Dokuz ilçemizin aday adayı hazır, bazı ilçelerimizde birden fazla aday adayımız mevcut. Partimize teveccüh her geçen gün artıyor. 2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde iddialıyız. MHP bayrağını belediye burçlarına dikeceğiz. Tertemiz aday adaylarımızla yola çıktık. Hata yapmak istemiyoruz. Diğer aday adaylarımızı da önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Aralık sonuna kadar adaylar netleşecek. Liste kesinleşince Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi ziyaret edeceğiz. Biz belediyecilik anlayışımızı geçmişte gösterdik. Halkımızın bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız. Onlarında seçimlerde bize gereken desteği vereceğine yürekten inanıyoruz. Yolumuz açık olsun” dedi.

Büyükşehir aday adayları da hazır

MHP olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için biri kadın üç aday adaylarının hazır olduğunu hatırlatan İl Başkanı Birtürk, “İl binamızda iki üç hafta arayla düzenleyeceğimiz toplantılarla diğer ilçelerdeki aday adaylarımızı da kamu oyuna duyuracağız. Genel Başkanımızın ve genel merkezimizin koordinesinde il teşkilatı olarak ilçe teşkilatlarımızla birlikte yerel seçimle ilgili tüm çalışmaları başlattık. Başarıyla sürdürüyoruz” dedi. Başkan Birtürk, konuşmasının ardından dokuz ilçenin aday adaylarını tek tek basına tanıttı.

2 aday kesinleşti

Birtürk, Çal’da mevcut Belediye Başkanı  Fethi Akcan’ın yerel seçimlerde kesin aday olduğunu vurgularken, adaylığı kesinleşen diğer ismin ise Serinhisar’da Halil Öztürk olduğunu vurguladı.

MHP’de şu ana kadar belirlenen aday adayları ise şöyle:

Acıpayam: Fatma Aksoy

Buldan: Mustafa Şevik

Kale: Özkan Yeniay

Merkezefendi: Yurdahan Özhan

Bozkurt Hamdi Cin

Pamukkale: Hasan Okur-Metin Karakurt

Babadağ: Mustafa Atlı-Ümit Karabulut

Birtürk, gelecek haftalarda büyükşehir dahil diğer adayları ve aday adaylarını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.