Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Güleç, Çivril’de yaptığı seçim çalışmalarında “Buralar önceden gelincik tarlası gibi cıvıl cıvıl olurdu. Her taraf ayçiçeği olurdu. Üretici ürününü satamayıcınca tarlayı boş bırakmayı tercih ediyor. Elmada da aynı durumun olduğunu biliyoruz. Bunu aşmak için Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlık öncülüğünde kooperatifleşerek üreticiye mazot, gübre ve ilaç desteği sağlayacağız” dedi.

YERLİ TOHUM YASAĞI KALKACAK!

Güleç, “Yerli tohum kullanma yasağını kaldıracağız. Kaliteli yerli tohum üretimini teşvik edeceğiz. Ayrıca tek ekimlik yabancı tohum ithalinin de yasaklanması gerekiyor. Bu durum tarımsal bağımsızlığımız kadar siyasal bağımsızlığımızı da etkiliyor” diye konuştu.

Kıralan’da büyük bir traktör satış parkı oluştuğunu, çiftçilerin zora düştükleri için traktörlerini satışa çıkardıklarını söyleyen Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Güleç, Çivril’de elmanın meyve olarak pazarlanmasının yanında meyve suyu tesislerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.