Dernek ve meslek odalarıyla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinleyen AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Bölge Temsil Kurulu’nu ziyaret etti. TÜRSAB Pamukkale Bölge Temsil Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya Bölge Temsil Kurulu’nun Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Ziyarette Örki’ye AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel de eşlik etti. Başkan Adayı Örki birliğin soru ve isteklerini dinlerken, TÜRSAB Üyeleri Örki’ye proje ve çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Ziyaretten dolayı memnun olduğunu dile getiren TÜRSAB Bölge Başkanı Köseoğlu, “Şehrimize ve ülkemize güveniyoruz. Sizlerin de desteğiyle projelerimizi hayata geçireceğimize inanıyor, hedeflerimizi her geçen gün yükselterek Denizli ve Türkiye turizmine önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

‘’İLÇEMİZ BÜYÜK BİR ENERJİ VE POTANSİYELE SAHİPTİR’’

Pamukkale’nin önemini vurgulayan Başkan Adayı Örki, “Pamukkalemiz, Türkiyemizin ve dünyanın cazibe merkezi. Pamukkale kendi iç bünyesinde tarihten gelen birçok medeniyete, kültüre ev sahipliği yaparak günümüzde çok zengin bir tarihe ve kültüre kavuşmuştur. Bu nedenle İlçemiz kendi içinde büyük bir enerjiye ve potansiyele sahiptir. Aynı zamanda Denizlimiz çevremizde bulunan turistik bölgelerin de turizm yol aksıdır. Yıllar içerisinde sadece yerelde bilinen travertenlerimiz ve diğer turistik bölgelerimiz yapılan çalışmalar ile uluslararası bir hüviyete kavuşmuş, yıllık şehrimize gelen turist sayısı 2 milyonu da geçmiştir” ifadelerini kullandı.

Pamukkale’nin yapılan proje ve çalışmalarla Dünya markası olacağını dile getiren Örki, “Tanıtım ve çalışmalarımız ile Pamukkale’nin ve şehrimizin bir gün içinde gezilemeyeceğini çok iyi anlatmamız lazım. Böylece gelen turistler bir gün değil, daha fazla ilçemizde zaman geçirmiş olacak. Tabi bu durumda şehrimizin ekonomisi ve canlılığı artacak. Bu canlılığı sağlayabilmek için ise uluslararası markamız olan Pamukkale’yi Dünya geneline hitap edecek bir şekilde dizayn etmemiz lazım. Yapacağımız marjinal proje ve etkinlikler ile Dünya gençliği Pamukkale’ye akın edecek” diye konuştu.

Pamukkale’nin Dünya’da yükselen bir cazibe merkezi olabilmesi için vizyonun önemini vurgulayan Örki, “Siz değerli sektör temsilcileriyle beraber planlayacak, ortak projeler üreteceğiz. Projelerimizin vizyonu olacak. Bu değerli ilçemizin vizyonunun ufuk çizgisi dahi sınırsız olmalı. Ancak bu şuurla çalışırsak Pamukkale’yi Dünya’nın cazibe merkezi yapabiliriz. Elimizde çok güzel bir malzeme var. Ve bu malzemeyi güzel bir ürüne çevirmek için ise ustalıkla çalışacağız. El birliğiyle çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.