Günlerdir Denizli kamuoyunu meşgul eden bir konu da ittifak çerçevesinde İYİ Parti’nin Büyükşehir’in yanı sıra CHP’nin adayını duyurduğu Pamukkale’yi de ısrarla istemesiydi. Bu konudaki ısrar dün gerçekleşen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener arasında ittifakla ilgili ortaya çıkan pürüzleri gidermek amacıyla gerçekleşen toplantıya da yansıdı. Görüşmeler sonrası kulislerden taşarak Denizli kent gündemine Pamukkale İlçesinde CHP’nin adayı Ahmet Divarcı’nın geri çekileceği ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün’ün ise ittifak çerçevesinde isminin açıklanacağı konusu bomba gibi düştü. Akşener'in aday olarak görmek istediği Hasan Akgün'ü geçici atama süresinin dolduğu 28 Kasım 2018'den bu yana atamadığı öğrenildi. Bu nedenle CHP adayını geri çekerse  Akgün’ün adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak kulislere yansıyan şekliyle bir değişim olursa sahada aktif bir şekilde çalışan Divarcı’nın nasıl bir tavır izleyeceği merak konusu oldu.

Öyle ki Divarcı’nın çevresinde böyle bir durumun gerçekleşmesi  ‘Büyük haksızlık olur’ görüşünde birleşiyor. Divarcı'dan fedakarlık yapmasını talep edecek olan CHP yönetiminin kendisini ikna etmek adına Ankara'ya çağıracağı konuşuluyor. Ama geri adım atmayacağı ifade edilen Divarcı’nın Pamukkale İlçesinden bağımsız aday olarak çıkabileceği kulislerde dillendiriliyor.