Her fırsatta kadınları ön planda tutan Saadet Partisi Denizli Pamukkale Belediye Başkan Adayı Sevil Aktaş, Pamukkale’yi karış karış gezerek dertleri dinlemeye, vatandaşın içini rahatlatıcı açıklamalar yapmaya devam ediyor.  Ziyaretler esnasında en önemli projelerinden bir tanesinin “Kitap Kafeler” olduğunu söyleyen Aktaş, “Bir toplum okumaya başlarsa her konuda düşünmeye başlar.  Düşünen insan ise yapılan işlerin doğrusunu yanlışını ayırt eder.  Bu yüzden okuyan kadın, okuyan toplum hedefi ile  “Kitap Kafeler” projemiz bizim için önemli bir çalışmadır” dedi.

KADINLAR KENDİSİNİ EĞİTECEK

“Her şey kadınla başlar” diyen Aktaş, “Bir kadın okursa çocuğu da okur, eşi de okur, aile de okur, yaşadığı toplumda okur. Okuyan toplumlarda araştıran, düşünen ve sorgulayan bir toplum haline gelir. Günümüz çağındaki kadın profili ev ekonomisine katkı sağlamak için çalışan, yemek yapan, gezen, dış görünüşüyle ilgilenen kadın profilinden öteye gidememektedir. Bunların yanında kadınlarımızın çok daha fazlasını yapabilmesi için kendini eğitmiş kadın profilini “Kitap Kafelerle” ortaya çıkaracağız” dedi.

HEM KÜLTÜR HEM DE DİNLENME YUVASI

Pamukkaleli kadınların bir ev hanımından çok daha fazlası olduğunu anlatan Aktaş, “Kadınlarımız kitap kafelerimize gelerek hem dinlenmiş hem de kültürlenmiş olacaktır. Kitap kafelerimizin içerisindeki yapacak olduğumuz oyun parklarına çocukları güzel vakit geçirirken kendileri de kitap okuyabilecek. Hem çocuklarımız yeni arkadaş çevresiyle sosyalleşebilecek hem de kadınlarımız günün stresinden uzaklaşarak istediği her bilgiyi kitaplarımızda bulabilecek” dedi.