Çatalçeşme Oda tiyatrosunda gerçekleşen SOL  Parti il Kongresine siyasi parti temsilcileri, sendika ve oda temsilcileri, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ve çok sayıda parti üyesi katıldı.Divan seçimi ve saygı duruşundan sonra kongrenin açış konuşmasını yapan ve yeni dönemde aday olmayan İl Başkanı Orhun Çoban, “2012 Mayısında gerçekleştirdiğimiz ÖDP kongresinde genç arkadaşların isteği ve desteği ile il başkanlığına seçildim tam on yıl ÖDP ve ardından  SOL Partinin il başkanlığını severek ve onurla yaptım. Görevimi Kamil Doğan arkadaşa devretmenin zamanı geldi diyorum. ‘Devrimciliğin emekliliği yoktur’ diyor ve partimin sıra neferi olmaya devam edeceğimi bilmenizi istiyorum. Ne yaptıysam partimin bir adım daha ileriye adım atması için yaptım” dedi.

Tavas Belediye Başkanı Tatık Makamına Oturdu Tavas Belediye Başkanı Tatık Makamına Oturdu

SEÇİMLERE DİKKAT ÇEKTİ

Ülkenin ekonomik ve siyasi durumunun ortada olduğunu belirten  veAKP iktidarını ancak toplumsal örgütlü bir mücadeleyle bu ülkenin başından gönderileceğini vurgulayan Çoban,  “O yüzden Sosyalist Güç Birliğini önemsiyoruz. O yüzden bütün muhalefete Türkiye’nin emek güçlerine, ilerici örgütlü güçlerine çağrımızdır. Omuz omuza verelim. Örgütlü mücadeleyi meydan meydan örgütleyelim. Bu ülkenin 20 yıllık zorbalığa teslim olmamış yürekli insanları bunu başaracak” diye konuştu.

 “ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER BİR REFERANDUM NİTELİĞİNDEDİR.”

Sol Parti’nin Denizli İl Başkanlığına seçilen Av. Kamil Doğan ise yaptığı konuşmada Türkiye tarihinin en kritik dönemlerinden birinin yaşadığını söyledi. Ekonomide yaşanan krizin, her geçen gün derinleşen yoksulluğun, yüksek enflasyonun, geçim sıkıntısının milyonlarca yurttaşın belini büktüğünü belirten Doğan, “Elektriğe doğalgaza, ev kiralarına, en temel ihtiyaç maddelerine her gün zam haberiyle uyanıyoruz. Halkımız ucuz ekmek kuyruklarında beklerken çocuklar okullarına götürdükleri beslenme çantalarında bir kuru ekmeğe bile muhtaç bırakılıyor. Yoksulluk bir kader değil, AKP iktidarının bilerek ve isteyerek ortaya koyduğu bir tercih. Halkımızın yüzde 99’u giderek fakirleşirken; ‘5 li çeteler’ müteahhitler, bankalar giderek zenginleşiyor. 20 yıllık AKP iktidarı sadece ekonomide değil; eğitim sisteminden sağlığa, yargıdan bürokrasiye her alanda ülkeyi uçuruma sürükledi. Önümüzdeki seçimle,  önceki seçimlerden farklı olarak ülkenin resmen kaderi ve geleceği belirlenecek. Bir referandum niteliğinde olacak. Bugün her alanda kriz üstüne kriz yaşayan AKP iktidarının normal koşullarda bu seçimi kazanma şansı kalmadı. Bunun için zorlu bir süreç bizleri bekliyor. Bizler SOL Parti olarak başta sandık güvenliği olmak üzere bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Tek liste ile yapılan seçimlerde Kamil Doğan, Şükrü Selçuk, Suat Coşkun, Serdar Aktaş, Ayhan Aygün, Hakan Aydın Sol Parti Denizli İl Örgütünün yeni yönetim kurulunu oluşturdular.