SİİRT (İGFA) - Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Siirt'te partisinin il binasının açılışı amacıyla düzenlenen programda, partililerce davul zurna eşliğinde Türkçe, Kürtçe ve Arapça "Hoş geldiniz" yazılı pankartla karşılandı.

Daha sonra bir düğün salonunda partililerle buluşan Mustafa Sarıgül, TDP'nin Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyet'in değerlerini koruyan, alın teri ve emeğin yanında olan bir parti olduğunu anlattı. "TDP uyumdur, huzurdur, ahenktir. Çünkü gücümüzü tarihimizden, geçmişimizden, atalarımızdan, dedelerimizden, edatlarımızdan, barış ve esenlikten alıyoruz" diyen Mustafa Sarıgül, ülkenin her noktasında kültürlerin birbirine saygı duyması gerektiğini dile getirdi.

Gerçek bir demokraside çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadığını aktaran Sarıgül, "O gerçek demokrasi için neyi bekliyoruz, biliyor musunuz? Bugün Ankara'da 20 yıldır iktidar ve muhalefet konuşuyor. Onlar yeteri kadar konuştu. Ondan sonra değişim konuşur, siz konuşacaksınız. Sorunlarımız, problemlerimiz olabilir. Bu sorunları ve problemleri kardeşlik hukuku içerisinde çözeceğiz" diye konuştu.

İsim vermeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHO) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Mustafa Sarıgül, "Genel başkan, partisini 2 genel seçim iktidara taşıyamıyorsa görevini bırakacak kesinlikle çünkü genel başkan koltukları zaman tüketmeye değil hizmet üretme yeridir" derken, "Genel başkanı delegeler seçmeyecek. Genel başkanı, partiye kayıtlı bütün üyeler seçecek. Bir pazar günü bütün ilçelerde sandık kurulacak. Tek tek geleceğim, köylerinizi, beldelerinizi, mezralarınızı, ilçelerinizi, illerinizi dolaşacağım. Takdir eder de oy verirseniz haziranda genel başkanlığa adaylığımı koyacağım. Takdir sizin olacak" diye konuştu.

Sarıgül'e programın sonunda isminin yer aldığı Siirt tiftiği hediye edildi.

Programa, TDP'nin bazı genel başkan yardımcıları, Siirt İl Başkanı Faruk Evliyaoğlu ve partililer katıldı.