Özkan yaptığı açıklamada, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan, terör örgütlerinin tamamını hedef alan Zeytin Dalı Operasyonu sırasında, altı kahraman askerimiz hain bir saldırı sonucu şehit olmuşlardır. Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama asla başımızı yere eğmeyeceğiz. İçimiz kan ağlasa da, hüznümüzü yüreğimize gömecek, bugün de hainleri ve destekçilerini sevindirmeyeceğiz. Net biçimde ifade ediyorum; Alpaslan’ın, Fatih’in torunu bu yiğitler tek bir terör kırıntısı kalmayana dek, durmayacaklar. Oradaki hain ve alçak teröristler kendi karanlıklarında eriyip gideceklerdir. Kendi kanlarında boğulacaklardır. Bizlere bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır biçimde ödeyeceklerdir" diye ifade etti.

Özkan:,"Aziz şehitlerimiz! Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptığınız bu kutlu görev sırasında, ihanet ve kalleşliğin kanlarına işlediği hainlerin saldırısı sonucunda, şahadet mertebesine ulaştınız. Tehditler karşısında bu büyük millet, şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına yönelik her türlü tehdide karşı, sarsılmaz inancımızla dimdik duracak, iç ve dış mihraklara asla fırsat vermeyeceğiz. Bu vatan uğruna can veren, kan döken kahraman evlatları unutmadık, unutturmayacağız. Bizler var olduğumuz sürece ülkemizi bölmeye, ezanımızı dindirmeye, bayrağımızı indirmeye, Türk milletini parçalamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir “ diye ifade etti.

Aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimizin; onları uğrunda şehit olduğu değerler etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmek olduğunu belirten Özkan: “Onların aziz hatırasına karşı göstereceğimiz en büyük saygı hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır. Şehit kardeşlerimize Yüce Rabbim rahmetler ihsan eylesin! Cenab-ı Hak hiçbir zaman düşmanlarımıza fırsar vermesin! Kahraman Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin” diyerek sözlerine son verdi.