Yerel seçimlerde aday profilleri belirmeye başlarken Denizli CHP’de ismi öne çıkan Yazmalı Efe Lakabıyla tanınan Melike Basmacı’dan net bir mesaj geldi. Eski Denizli Milletvekili Basmacı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra aday olmayacağını vurgularken, diğer adaylara başarılar dileyip CHP için Denizli’de partili olarak seçim döneminde çalışacağını duyurdu.

Denizli’de CHP’den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak lanse edilen isimlerden birisi olan eski Denizli Milletvekili Melike Basmacı, sosyal medya hesabından adaylığı ile ilgili önemli bir paylaşım geldi.

Adaylık süreci başta olmak üzere bazı konuları değerlendirmek için Ankara’ya giden Basmacı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

CHP’den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı öne çıkan Basmacı’nın CHP lideriyle görüşme sonrası sosyal medya hesabından aday olmayacağına yönelik açıklaması şaşırttı. Yazmalı Efe lakaplı Basmacı, “Canım Denizlim, Sayın genel başkanımla yaptığımız görüşme sonunda Denizlimizde tüm belediyelerimizi alacağımız malum. Benimde tüm gücümle aday arkadaşlarımın yanında olacağımı bilmenizi isterim. Ben bir cumhuriyet kızıyım, ben bir anneyim. Ülkemiz için çalışarak borcumuzu ödeyeceğim. Bu seçimlerde kimsenin makamla koltukla derdi yok, biz Denizlimizi ve ülkemizi yalandan talandan kurtararak, hak ettiğimiz laik, özgür, güçlünün haklı değil haklının güçlü olduğu adil, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle yönetilen bir ülke için çalışmaktayız. Hep birlikte başarabiliriz” paylaşımında bulundu.

Sosyal medyada gelen paylaşımı sonrası adaylığı ile ilgili basın mensuplarını telefonda sorusunu yanıtlayan Basmacı, aday olmadığını daha önce de açıkladığını belirterek, “Ben aday değilim” dedi.