Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından 23 Haziran 2019’da İstanbul’da yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı seçimleri için 81 ildeki partili hukukçulara görev çağrısı yapılmıştı. MHP Genel Merkezi, Denizli İçin ise avukat ekibinin hazırlanması ve koordinasyonu için çağrıyı Denizli Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Avukat Yusuf Garip’e iletti. Türkiye’nin kilitlendiği İstanbul seçimleri için Denizli’den 10 MHP’li avukatla görev alacaklarını belirten Garip, 3 gün boyunca Ankara’da genel merkezde konuyla ilgili de temaslarda bulundu. Yürütülecek çalışmalar konusunda fikir ve görüşlerini iletti.

“İSTANBUL’DA OLACAĞIZ”

Konuyla ilgili Av. Yusuf Garip, şu açıklamalarda bulundu, “23 Haziran da İstanbul’da yapılacak olan büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde parti genel merkezimiz tarafından 81 ilimizde bulunan partimizin mensubu hukukçuların İstanbul’da seçimlerde görevlendirileceği kararlaştırılmıştı. Bu bağlamda Genel Başkan Yardımcımız Fethi Yıldız beyin öncülüğünde MHP İstanbul il başkanlığı ve diğer il başkanlıklarının koordinasyonuyla İstanbul seçimleri için görevlendirilmiş bulunmaktayız. Denizlimizi temsilen 10 avukat arkadaşımızla İstanbul seçimlerinde görev yapacağız.

Amacımız, seçimlerinin, seçim hukuku ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun şartlarda gerçekleşmesine hizmet etmektir. Ayrıca İstanbul’da yaşayan Denizlili seçmenlerimizle de bir araya geleceğiz. Önümüzdeki günlerde seçim çalışmalarına İstanbul ilinde yoğunlaştırarak hem hemşehrilerimizle bir araya gelerek kaynaşmış olacağız. Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş 10 arkadaşımızla İstanbul’daki seçimlerin hukuk güvenliği ilkesi çerçevesinde gerçekleşmesi konusunda gereken tüm katkıyı sunacağız.”