Amatör Spor Haftası etkinlikleri Denizli 'de düzenlenen törenle başladı. Törende kentteki çeşitli okullarda öğrenim gören yaklaşık 500 öğrenci ve sporcu valilik binası önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Törene, Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, öğrenciler ve sporcular katıldı. Açılış töreninde halk oyunları ekibinin performansı alkış aldı. Karate sporcularının gösterisi ise nefesleri kesti.

DENİZLİ ORTALAMANIN ÜZERİNDE

Amatör Spor Haftası'nın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, tesis ve sporcu anlamında Denizli'nin önemli bir yere geldiğini vurguladı. İbanoğlu, amatör sporlarda kentin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti.

"AMATÖR SPOR DENİNCE AKLA DENİZLİ GELECEK"

Törende konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sporun önemine vurgu yaparak, "Spor hayatın ta kendisidir. Arzumuz hedefimiz herkese spor yaptırmak. Çünkü spor disiplindir. Spor ruhen ve fizikten daha iyiye daha güzele götürür. Spor hayata hazırlama noktasında gençlere çok şey katar çünkü kuralları disiplinleri vardır.

Denizli'de hükümetimizin ve aynı zamanda büyükşehir belediyemizin yaptığı birçok tesis var. Her branşta ücretsiz kurslarımız var. Sporla iç içe yaşamamız lazım. Amatör sporun başkenti denildiğinde inşallah akla denizli gelecek. Ben, sporsuz hayatı düşünmemeyi siz gençlere öneriyorum" diye konuştu.

"ÜLKEMİZİN KAYNAKLARINI SİZLER İÇİN HARCIYORUZ"

Ak Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan ise, sporun hayattaki katkısına değinerek, "Emanetin gerçek sahibi sizler ülkemizin geleceğisiniz. Sizler bu ülkede mülkiyede, adliyede, sanatta ve sporda daha ileride olacaksınız. Biz ülkemizin kaynaklarını sizin için harcıyoruz. Amatör sporda Denizli Türkiye'nin üzerinde. Tüm gençlerimizi kutluyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.