Türkiye Bisiklet Federasyonun faaliyet programında yer alan Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası 1. Etap Yarışları 16-18 Şubat tarihlerinde Hatay’ın Arsuz ilçesinde yapıldı. Yarışlara 49 kulüpten toplamda 319 sporcu katıldı. Hafta sonu güzel bir havada gerçekleşen şehir içi sürat yarışı 3km’lik parkurda 12 tur üzerinden koşuldu. Şampiyonada Denizli’yi Antrenörler Hakan Yıldırım ve Ali Aktaş ile sporcular Mehmet Erken, Süleyman Urcu, Emre Bayram, Mehmetcan Özan, Ali Osman Gürsoy, Fatih Öztaş ve Velican Pişken temsil etti. Start anından itibaren temponun hiç düşmediği yarışta Denizlili pedallar takım halinde üstün performans sergiledi.

İzleyenlerce yarışın sprint mücadelesiyle bitmesi beklenirken son turda bitişe 1,5 km kala Süleyman Urcu’nun mükemmel zamanlamayla yaptığı atak çizgiyi en önde geçmesini sağladı ve altın madalya Denizli’ye geldi. İkinciliği Konya Selçuklu Belediye Spordan Hakkı Çelikel alırken, Sakarya BB Spor adına yarışa katılan Halil İbrahim Doğan üçüncü sırada yer aldı.

DESTEK BAŞARIYI GETİRDİ

Geçtiğimiz hafta Gökşin Kimya sahibi İşadamı Zafer Gökşin’in sponsorluk desteğini arkasına alarak Hatay’a moralli giden Pamukkale Spor Kulübü Bisikletçileri bu desteğe şampiyonlukla karşılık verdi.

İBANOĞLU BİSİKLETÇİLERİ KUTLADI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Bisiklet Türkiye Şampiyonası 1. Etap Yarışlarında elde edilen başarıdan dolayı sporcuları tebrik etti. Denizli Bisiklet Takımının hırslı ve başarılı sporculardan oluştuğunu söyleyen İbanoğlu, sponsorluk desteği ile onlara katkı sağlayan İşadamı Zafer Gökşin’e teşekkür etti.

MİLLİ FORMAYA YAKIN

2017 yılının son üç yarışında kürsüde yer alan Süleyman Urcu, bu yarıştaki performansıyla milli takım kurmaylarının dikkatini çekmeyi başardı. Bisiklet Federasyonunun Belçika’da yapılacak Uluslararası Bisiklet Yarışı için açıklayacağı Milli Takım aday kadrosunda Urcu’nun yer alması bekleniyor.