2018 yılında kurulan ve kurulduğu yıldan beri Türkiye'deki e-spor sektörü için önemli işler yapan Türkiye E-Spor Federasyonu'nun (TESFED) dördüncüsü düzenlenecek Bitexen TESFED Türkiye Kupası gerçekleştirildi. 16 yaş ve üzeri tüm oyuncuların katılabildiği resmi e-spor turnuvası, bu yıl 9 oyuna ev sahipliği yaptı. Bitexen sponsorluğunda gerçekleştirilen turnuva, 29-30 Ekim tarihlerindeki final karşılaşmaları ile sona erdi. İstanbul'daki ESA Espor Arena'da gerçekleştirilecek final karşılaşmaları, video oyun tutkunları için eğlenceli anlara sahne oldu.

Türkiye'nin tek resmi e-spor turnuvası

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER!

Denizlili Espor oyuncusu Faruk Terci’nin bulunduğu “Atmaca” takımı büyük bir başarı elde etti ve Dota 2’de turnuvanın zirvesine çıktı.. Takım olarak 20 bin TL ödülünde sahibi olan Terci’li Atmaca takımı Aralık 2022'de İstanbul'da gerçekleştirilecek Global Esports Games 2022 turnuvasında ülkemizi temsil edecek.

Türkiye'nin tek resmi e-spor turnuvası

Denizlispor’da Bekir Turaç Böke Sezonu Kapattı Denizlispor’da Bekir Turaç Böke Sezonu Kapattı

“UMUDUMUZ GLOBAL SEVİYEDE BAŞARI SAĞLAMAK”

Takım olarak çok mutlu olduklarını ifade eden Espor oyuncusu Faruk Terci, “TESFED'in turnuva düzenlemesi oyuncuları bir araya getirmesi çok güzel. Mücadele eden tüm takımlara ve arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizim açımızdan güzel bir turnuva oldu. Normalde global olarak yabancı takımlarla oynadım ve Türkiye'yi daha doğrusu Türk oyuncuları da o seviyede görmek isteriz. Gerçekten umudumuz global seviyede başarı sağlamak” dedi.