Turkcell Yıldız Genç ve Açık Yaş Türkiye Uzun Kulvar Milli Takım Seçme yarışları 3-7 Nisan tarihlerinde Edirne’de yapıldı. Yarışmaya katılan sporcular ayyıldızlı formayı giymek için kulaç attı. Denizlili genç yüzücü Baturalp Ünlü Fenerbahçe Kulübü adına yarıştı.

28 YILDIR KIRILAMAYAN REKORU ALT ÜST ETTİ

Serbest stil 200m’de yarışan Baturalp 17-18 yaş kategorisinde 1:49.93’lük derecesiyle altın madalyaya uzandı. Bu sonuç 28 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

TEK HEDEF 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI

Denizli’nin yetiştirdiği en iyi yüzücüler arasına girmeyi başaran Baturalp çalışmalarını Pamukkale Üniversitesi Mensupları Spor Kulübü bünyesinde sürdürüyor. Edirne’deki yarışmada 200m serbest stilde Olimpiyat B Barajını geçen Baturalp, olimpiyat kotasına girdiği takdirde Tokyo Olimpiyatları’na adını yazdıracak. A Barajını geçerek direkt gitme fırsatı da olan Denizlili yüzücü 29 Haziran 2020 tarihine kadar akredite olmuş bir turnuvada 1.47.02’lik derece elde ederse Tokyo’ya doğrudan gidecek.

İBANOĞLU BATURALP’İ TEBRİK ETTİ

Genç sporcuyu elde ettiği başarıdan ve kırdığı rekordan dolayı kutlayan İbanoğlu, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA MADALYA UMUDUMUZ BATURALP

Gençlerde Avrupa’nın en iyi dördüncü derecesine sahip genç yüzücü, 3-7 Temmuz tarihlerinde Rusya’nın Kazan şehrinde düzenlenecek Avrupa Gençler Yüzme şampiyonasında yarışacak. Favoriler arasında yer alan Baturalp Ünlü ilk üçü hedefliyor.