Denizli’nin Serinhisar İlçesi Yatağan Mahallesinde yaşayan Hakan Çalhan, 16 yaşında bilek güreşi sporuna merak saldı. Sporun yanında hayatını devam ettirmek içinse bıçak ustalığında aranan bir isim olmayı da başardı. Bıçakçılıktan kalan boş zamanlarını sporla değerlendiren Çalhan, kıt kanaat şartlarda her türlü zorluğa göğüs gererek bilek güreşi sporunu sürdürdü. Tabi ki, bu çabası Çalhan’a madalya olarak geri döndü. 2016 ve 2017 yıllarında Çalhan, milli sporcu olarak Türkiye şampiyonasında 3’ncülük derecesi elde etti. Ama 2018 yılında Çalhan’ın bileğini büken olmadı ve Türkiye şampiyonu oldu. Ardından milli güreşçi, Macaristan’da Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında ülkemizi temsil etti. 2019 yılında turnuvalara katılmayan Çalhan, Nisan ayında İstanbul’da 2020 Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasına katılacak. Yine geçim kaynağı bıçakçılıktan bulduğu her boş vakti sporla değerlendiren Çalhan, mahallesindeki çocuk ve gençlerinde yol göstericisi de oldu.

KAHVEHANEYİ SPOR SALONUNA ÇEVİRDİ

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, milli sporcuya Yatağan Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait olan kullanılmayan park kahvehanesini tahsis etti. Mahallelinin ve esnafın desteğiyle kahvehaneyi yine kıt kanaat şartlar altında spor salonuna dönüştürmeyi başaran Çalhan, mahallenin gençlerine de gönüllü eğitimler vermeye başladı. Kızlı, erkekli 20 kişilik gence hocalık yaparak bilek güreşi sporunda yetiştiren ve gençlere ışık olan Çalhan’a öğrencileri en büyük hediyeyi de verdi. 14 yaşındaki kızı Rabia Çalhan’ı da bilek güreşi sporcusu olarak eğiten Çalhan, ekibiyle bilek güreşi il seçmelerine katıldı. Müsabakalarda kızı Rabia ve iki öğrencisi klasmanlarında il birincisi olmayı başardı. Kızının ve öğrencilerinin başarısıyla mutluluğu katlanan milli sporcu, şimdi öğrencilerini bölge seçmelerine hazırlamaya başladı. Mart ayında bölge turnuvasında Rabia, Nisan ayında ise Türkiye Şampiyonasında babası milli sporcu Çalhan, bilekleriyle Denizli’yi temsil edecek. Baba-kız bilekleriyle rakiplerine meydan okuyacak.

GENÇLER İÇİN DESTEK İSTEDİ

Türkiye Şampiyonu Milli Sporcu Hakan Çalhan, kızı ve öğrencilerinin başarısının kendisini çok mutlu ve gelecek şampiyona için motive ettiğini belirterek şunları söyledi, “Spor hayatımda en önemli yerlerden birisini teşkil ediyor. Yatağan mahallemizde gençlerimizin de bilek güreşi sporu ya da sporun bir dalıyla meşgul olmaları için elimden geleni yapıyorum. Ancak ekonomik olarak bir gücümüz olmadığı için zorlanıyoruz. Kızım ve öğrencilerimizin başarısı bize şunu gösterdi. Daha fazla desteğimiz olsa daha iyi noktalara çocuklarımız gelebilir. Serinhisar Belediye Başkanımız Hüseyin Gemi, yer konusunda,  esnafımız ve mahallelimizin de salonun açık kalması noktasında büyük desteğini gördük. Hepsine teşekkür ediyorum. Ancak daha fazlasına ihtiyacımız var. Destek gördüğümüzde öğrencilerim her turnuvadan madalya ile dönecektir. Denizlimizin gururu olacak gençlerimiz için her şeyi yapmalıyız. İnşallah Türkiye Bilek Güreşi şampiyonasında da Denizli’ye madalya ile döneceğim. Ayrıca kızımında bilek güreşi sporunda ilerleyişi onur verici. Onun başarısı beni motive ediyor” dedi.