Denizlispor Kongre Kararı Aldı Denizlispor Kongre Kararı Aldı

Denizlispor’da şirketleşme çalışmaları devam ediyor. Yeşil-siyahlı camiada gerçekleştirile olağanüstü genel kurul ile daha önce şirketleşme yetkisini alan yönetim, şirketi kurdu.   Genel kuruldaki gündem maddeleri arasında yer alan “Genel kurul öncesi kuruluş işlemleri tamamlanmış olan Denizlispor Kulübü Derneğinin kurucusu ve hakim ortağı olduğu Denizlispor Sportif AŞ unvanlı anonim şirketinin hisse yapı ve satış şartlarının değerlendirilmesi, Denizlispor Sportif AŞ unvanlı anonim şirket ile Denizlispor Kulübü Derneği arasında mal varlığı devri sözleşmesi yapması ve devir ile ilgili tüm işlemleri yapması için mevcut Denizlispor Kulübü Derneği yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesi kabul edildi. Böylelikle geçtiğimiz günlerde şirketleşme yetkisini alan Denizlispor, ikinci aşamayı da tamamlamış oldu.

Denizlispor’da şirketleşme süreci hızla ilerliyor. 17 Kasım’daki kongrede şirket kurma yetkisinin alınmasının ardından kulübün şirketi 8 Aralık itibari ile kuruldu. Gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul ile yönetime devir işlemi yetkisi verildi.

“KULÜP BİR KİŞİNİN ÜZERİNE OLMAYACAK”

Yeni yasalara göre kulüplerin şirketleşmek zorunda olduğunu ifade eden Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, “Yasadan sonra kurulan ilk şirket olduk. Kulüplerin dernekler ile yönetilmesi güzel bir şey ama derneklerdeki zorlukları herkes biliyor. Biz değişimin öncüsü olduk. İlk kongremizde yönetim kurulu olarak üyelerimizden şirket kurma yetkisi aldık. Şimdi şirketi kurduk. Bu kongrede devir işlemi yetkisi alıyoruz. Üçüncü kongremizde her şey bitmiş olacak. Hisse değerleri belirlenmiş olarak da üçüncü kongremizi yapacağız. Şirketleşme süreci tamamlanmış olacak. Şirketleşme tamamlandığında hisse alacak olan insanlar 1 TL’lik de 10 Milyon TL’lik de hisse alabilir. Kulüp bir kişinin üzerinde olmayacak. Kimsenin aklına soru işaretleri gelmesin. Denizli’mize, Denizlispor camiasına hayırlı olsun.” dedi.