Denizli’nin Serinhisar İlçesine bağlı Yatağan Mahallesi’nde yaşayan 15 yaşındaki Rabiya Çalhan; antrenör olan babası Hakan Çalhan ile Antalya’da gerçekleştirilen bilek güreşi şampiyonasında spora başlama kararı aldı. 18 ay boyunca düzenli antrenman yapan Çalhan; Tokat’ta gerçekleştirilen Bilek Güreş Şampiyonası’nda elde ettiği derece ile milli takıma seçildi.

Tokat’ta yapılan Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri’nde Denizli’den katılan Rabiya Çalhan, rakiplerini bir bir devirerek milli takım vizesini aldı.

Yıldızlar kategorisinde mücadele eden 15 yaşındaki Rabiya; milli forma ile büyük başarılar elde etmek istediğini söyledi.Rabiya’nın  antrenörü ve aynı zamanda babası olan Hakan Çalhan kızı ile gurur duyduğunu belirterek “Çok çalıştı, ağırlık bayanlar için zordur ancak o bırakmadı mücadele etti ve kazandı. Onunla gurur duyuyorum. İnşallah Yatağan’dan böyle başarılı sporcular çıkarmaya devam edeceğiz” dedi. Başarılı sporcu 11 Eylül 2021’de Litvanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.