Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitler Günü kapsamında şehitler için anma programı düzenleyecek. Program kapsamında yapılacak etkinlikler, kültürel faaliyetler ve sportif turnuvalardan oluşacak.

TURNUVALAR ŞEHİTLER ANISINA

Milli birlik, beraberlik, vatan ve bayrak sevgisi, demokrasi ve yurt bilinci temalarının işleneceği etkinliklerin genç belleklerde farkındalık oluşturması hedefleniyor. Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce sportif etkinlikler olarak 12-16 Temmuz tarihleri arasında satranç, masa tenisi ve dart branşlarında turnuvalar düzenlenecek. Satranç Turnuvası 12-14 Temmuz tarihlerinde Teraspark’ta, Masa Tenisi Turnuvası 13-14 Temmuz’da Hasan Güngör Spor Salonunda, Dart yarışmaları 16 Temmuz Salı günü Teraspark’ta yapılacak.

GENÇLİK MERKEZİ TEK YÜREK OLACAK

27.908 üyesi bulunan Denizli Gençlik Merkezi, 15 Temmuz Haftasına yoğun bir programla hazırlandı. Program kapsamında ilk olarak gençlere yönelik 15 Temmuz konulu söyleşi yapılacak. Gençlik Merkezi üyesi gençler tarafından şehit ve gazi ailelerini ziyaretler, Güzel Sanatlar Kulübü’nün hazırladığı resimlerden oluşan 15 Temmuz temalı resim sergisi, şehitler anısına sabah namazı buluşması öne çıkan etkinlikler arasında yer alıyor.

İBANOĞLU “KAHRAMANLARIMIZI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

Etkinliklerin planlamasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde göğsünü siper edip karşı durarak şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimiz ile gözünü kırpmadan canını hiçe sayan gazilerimiz anısına programlar düzenleneceğini kaydetti. Demokrasi mücadelesinde canlarını hiçe sayan aziz şehitleri rahmetle andıklarını kaydeden İbanoğlu, hem spor, hem de Gençlik Merkezi faaliyetleriyle gençlerin bu kahramanları unutmayacağını, bıraktıkları şanlı mirasa sahip çıkacaklarına inandığını söyledi.